Je možné odkrojiť pleseň z chleba a zjesť ho?

plesen chleba

S plesnivými potravinami sa môžeme stretnúť každý deň. Veď v obchodoch s potravinami sú okrem iného aj syry pokryté modrou plesňou. Ale čo plesnivý chlieb? Dá sa jesť rovnako ako plesnivý syr? Odpoveď je jasná.

Existuje mnoho labužníkov plesnivého syra, takže v nadväznosti na tento myšlienkový smer sa niektorí môžu pýtať, či sa dá jesť aj plesnivý chlieb, ovocie alebo zelenina. Nikoho neprekvapí, keď na túto otázku existuje len jedna odpoveď.

Odborníci varujú pred konzumáciou plesnivých produktov. Môžete však odrezať infikovanú časť chleba, aby ste mohli zjesť zvyšok bochníka? Odporúčame.

Je možné odrezať chlieb s plesňou? Tu je návod, čo robiť s plesnivým chlebom

Plesne, ktoré sa objavujú na chlebe, ovocí alebo zelenine, sú úplne iného druhu ako tie, ktoré pokrývajú dlho zrejúce syry. Je pre nás škodlivá a môže mať vplyv na naše zdravie. Ak sa však zbavíme kúska potraviny, ktorý bol pokrytý plesňou, môžeme ho zjesť?

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Zmrzlina nemusí zničiť vašu diétu. Stačí si vybrať tú správnu alebo si ju vyrobiť sám

Je možné odrezať pleseň z chleba alebo zjesť kúsok, ktorý v tomto chlebe nebol pokrytý plesňou? Samozrejme, odborníci pred takýmto konaním varujú. Spóry sa šíria nielen na napadnutej časti chleba, ale aj v obale, v ktorom je uložený. Konzumácia plesnivého jedla sa môže skončiť bolesťami brucha, nevoľnosťou a dokonca alergickou reakciou.

Je tiež potrebné pripomenúť, že všetky plesnivé potraviny by sa mali vyhodiť do príslušného koša. Mala by sa umiestniť do koša na zmiešaný odpad.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Slováci si dávajú jedlú sódu do rohov izieb. Zachraňuje to domácnosti

Ako vyčistiť chlebník, v ktorom je plesnivý chlieb? Radšej to urobte správne

Ak ste v chlebníku uchovávali chlieb a ten splesnel, mali by ste sa postarať o vyčistenie chlebníka hneď po jeho vyhodení. Často nestačí len ošetriť nádobu vodou a prostriedkom na umývanie riadu. V tomto prípade sa odporúča použiť prípravok, ktorý nielen vyčistí chlebník, ale má aj dezinfekčný a antibakteriálny účinok. Na pomoc prichádza liehový ocot.

Zmiešajte ho s vodou v pomere 1:1, potom ho hojne nastriekajte na vnútro nádoby a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Po uplynutí tejto doby chlebník vyčistite, opláchnite pod vodou a nechajte uschnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *