Je polievka príliš slaná? Skúsený kuchár radí ako ju zachrániť

polievka

K tradičnej večeri neodmysliteľne patrí tanier horúcej polievky. Dokonale ochutené, základné jedlo ideálne v každom ročnom období. Bohužiaľ, niekedy sa stane, že namiesto chutného jedla sa polievka ukáže príliš slaná a takmer nepožívateľná. Ako sa s takýmto problémom vysporiadať?

Polievka, ktorá chutí hlavne po soli, nie je chutné jedlo. Soľ nie je veľmi zdravá a jej príliš veľa je jednoducho nepožívateľné. Čo teda robiť, ak polievku presolíme? Je riad vhodný len na vyhodenie? Rozhodne nie. Ukážeme vám, ako ho uložiť.

Ako zachrániť polievku, ktorá je príliš slaná?

Mnohé recepty na klasické polievky vyžadujú bielenie smotanou . Okrem zmeny chuti a zahustenia pokrmu pridaním mliečnych výrobkov odstránite aj jeho príliš slanú chuť . Táto metóda bude vhodná pre mierne presolené polievky .

Nie každý recept na polievku však znesie pridanie smotany. Z pochopiteľných dôvodov tento patent nepoužijeme, napríklad v prípade vývaru . Ako zachrániť polievku, ktorá je príliš slaná a nedá sa vybieliť?

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Je šetrnejšie umývanie riadu v umývačke či ručne? Ostanete pekne šokovaní


sol

Keď je polievka príliš slaná, prichádza na pomoc zelenina a ovocie . Účinnou špongiou na soľ je surový nakrájaný zemiak pridaný do hrnca s vriacim vývarom . Stačí ho vložiť do polievky a na konci varenia vybrať .

Ďalším obľúbeným produktom , ktorý pomôže, ak je polievka príliš slaná, je jablko . Rozštvrtené ovocie vložené do bublajúceho vývaru asi na 10 minút absorbuje prebytočnú soľ a zachráni náš pokrm. Nezabudnite ho odstrániť v správnom okamihu .

Aké ďalšie produkty odstránia prebytočnú soľ z polievky?

Vyššie uvedené metódy, aj keď sú účinné, môžu mať malý vplyv na chuť alebo konzistenciu pokrmu . Niekedy je to žiaduci faktor, inokedy je to však úplne zbytočné. Čo dať do polievky, ktorá je príliš slaná, aby jej vôňa a hrúbka zostala nezmenená ?

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Zbavte sa slimákov v záhrade. Stačí posypať niečím, čo máte v kuchyni

Efektívnym riešením na príliš slanú polievku je uvariť v nej vrecko ryže . Nenápadné zrnká si ľahko poradia s prebytočným korením v pokrme . Pri tejto metóde dávajte pozor, aby ste ryžu neprevarili .

Podobný efekt ako vrecúško ryže majú aj chlebové kôrky . Keď sa vložia do vriacej polievky, absorbujú soľ a chránia nás pred katastrofálnymi následkami nadmerného solenia . Chlieb sa musí vybrať z polievky pomocou štrbinovej lyžice skôr, ako príliš zmäkne a rozpadne sa v nádobe .

Trochu zvláštny spôsob prípravy príliš slanej polievky je pridať do nej surové kuracie bielkoviny . Uisťujeme vás však, že táto mimoriadna zložka funguje v tejto veci bezchybne . Keď bielok stuhne, absorbuje prebytočnú soľ z polievky . Po uvarení ich jednoducho stiahnete z povrchu polievky, napríklad pomocou sitka .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *