Už žiadne vyhadzovanie starého chleba. Vieme 4 spôsoby ako si ho osviežiť

chleba chlieb
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Už žiadne vyhadzovanie starého chleba do koša. Vďaka štyrom jednoduchým metódam bude chlieb mäkký a chutný a navyše bude mať chrumkavú kôrku. Aby chlieb rýchlo nevyschol, mal by byť vhodne skladovaný.

Kým strúhanku najčastejšie vyrábame zo zatuchnutého rožka či bagety a používame ju napríklad na chlebové mäso a krokety, zatuchnutý chlieb najčastejšie končí v koši. Málokto vie, že chlieb môžeme ľahko osviežiť. Nielen pri kuchynských spotrebičoch, ale aj pri zelenine a ovocí.

Starý chlieb je možné ohrievať v mikrovlnnej rúre, rúre alebo parnom hrnci. Pár krajcov chleba môžeme zjemniť aj jablkom alebo zelerom. Chlieb osviežený v rúre a mikrovlnnej rúre bude mať chrumkavú kôrku.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Prichádza k nám poriadna snehová nádielka. Tu padne až 60 cm snehu

Ak chcete osviežiť chlieb v parnom hrnci, kôrka nebude chrumkavá, ale chlieb bude veľmi chutný a mäkký. Pri osviežovaní chleba týmto spôsobom buďte opatrní s načasovaním, pretože chlieb príliš zmäkne a rozpadne sa.


chlieb

Spôsoby, ako osviežiť starý chlieb a prestať ho vyhadzovať

Starý chlieb mierne navlhčite vodou, zabaľte do alobalu, vložte do rúry vyhriatej na 150 stupňov C a pečte asi 15 minút. Chlieb osviežený v rúre bude mať chrumkavú kôrku.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vajíčka v mikrovlnke? Takto si v nej urobíte volské oči úplne jednoducho

Starý chlieb môžete osviežiť aj pomocou mikrovlnnej rúry . Pred vložením chleba do spotrebiča ho zľahka navlhčite vodou alebo mliekom. Mikrovlnku nastavte na najvyšší výkon a vložte do nej chlieb na 10 sekúnd.

Na osvieženie chleba poslúži aj naparovací hrniec. Chlieb vložíme do cedníka a prikryté dusíme niekoľko minút. Chlieb, rožky a bagety budú mäkké a môžete ich znova použiť.

Plátky starého chleba zmäknú, keď ich vložíte do nádoby na potraviny s niekoľkými kúskami jablka alebo zeleru. Nádobu uzavrite a vložte na noc do chladničky.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Babičkin trik, ako mať kuchynské utierky ako nová. Takto ich vyvarte

Ako skladovať chlieb? Vzdajte sa plastových tašiek

Chlieb skladujte v drevenom chlebníku alebo na suchom, tienenom mieste, najlepšie v látkovom alebo papierovom vrecku. Vrecko opatrne zabaľte, aby ste obmedzili prístup vzduchu, ktorý spôsobí, že chlieb rýchlo zatuchne.

Chlieb neskladujte v igelitových vrecúškach, rýchlo sa na ňom objaví pleseň. Ak je chlieb teplý, najskôr ho poriadne vychlaďte a potom schovajte. Teplý bochník sa vo vrecku uvarí a rýchlo začne plesnivieť.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *