Kuchár ukázal trik pri obaľovaní rezňov. Jediná vec z kuchyne a budú dokonalé

rezen recept
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Ak by ste urobili anketu o najobľúbenejšom jedle na Slovnesku, môžete sa staviť, že na jednom z prvých miest by sa umiestnil rezeň. Či už ide o bravčový, teľací alebo kurací, ťažko by ste našli rodinu, ktorá si aspoň občas nejaký neusmaží. Jednou z nesporných výhod je, že nie je náročný na prípravu.

Strúhanka nemusí byť len z rožkov

Samozrejme, nájdete recepty, ktoré sa snažia obľúbenú klasiku ozvláštniť. Napríklad rezeň môžete pred obalením potrieť cesnakom, ktorý mu dodá pikantnú chuť. Existujú aj varianty, v ktorých sa do strúhanky pridáva mletá paprika, parmezán alebo bylinky, napríklad tymián.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Pri Zvolene sa pohybujú štyri medvede. Ľudia ich točili z rodinných domov

Niekedy sa strúhanka úplne nahradí rozdrvenými kukuričnými vločkami, mletými orechmi, tortillovými lupienkami alebo ovsenými vločkami. Tieto varianty sú vhodné aj pre celiatikov, ktorí si nemusia odopierať svoju obľúbenú pochúťku. Pre nich použite na obalenie namiesto múky kukuričný alebo zemiakový škrob.

Do strúhanky pridajte sódu

Ak však chcete, aby bol váš rezeň naozaj mäkký, jemný a šťavnatý, pridajte do strúhanky trochu sódy bikarbóny. Kované gazdinky to možno poznajú, ale tí z vás, ktorí o tomto triku ešte nepočuli, ho určite vyskúšajte.

Sóda pôsobí ako zmäkčovadlo a vaše kotlety budú nadpozemsky dobré. Jednoducho sa vám rozplynú na jazyku. Nemusíte však zostať len pri vyprážaných steakoch, akékoľvek mäso, do ktorého použijete sódu bikarbónu, bude jemné, krehké a šťavnaté.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ako sa zbaviť mravcov na záhrade? Rozlejte vec, ktorú máte v kuchyni

Dokonca aj mleté mäso vylepšite pomocou sódy

Ak si chcete na obed upiecť sekanú alebo mäsové guľky, pridajte do surového mletého mäsa sódu bikarbónu. Možno vás to prekvapí, ale znamená to, že mäso pri pečení nestratí toľko vody, menej stmavne a bude veľmi šťavnaté. Sóda zvýrazní jeho prirodzenú chuť a nemusíte sa obávať, že sa vysuší.

Na každý 1 kg mäsa pridajte lyžičku sódy, dobre premiešajte, nechajte 15 minút odpočívať a môžete začať vyprážať.

Sóda pomáha aj pri prechladnutí

Sódu by ste mali mať doma vždy po ruke. Je to skvelý pomocník, ktorý si poradí takmer s každou nečistotou, oceníte ju v kuchyni a pomáha pri prechladnutí. Táto schopnosť sa môže hodiť počas súčasného chladného počasia.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Počasie na sobotu: Ustupujú búrky, no dnes to ešte úplne slnečné nebude

Vdychovanie sódy uľahčuje dýchanie pri prechladnutí alebo kašli, pričom zvlhčuje a dezinfikuje hrdlo, hrtan, pľúca a priedušky. Do misky nalejte liter vriacej vody a pridajte polievkovú lyžicu jedlej sódy. Schovajte si hlavu pod uterák, skloňte sa nad misku a vdychujte výpary nosom. Inhaláciu opakujte niekoľko dní, vždy len 5 minút. Uvidíte, ako sa vám uľaví.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *