Na 30 dní sa vzdala cukru. Žena hovorí, aké veľké zmeny to v jej tele spôsobilo

sladkosti

Tento článok je určený všetkým, ktorí si nevedia predstaviť život bez pravidelného pochutnávania si na sladkostiach. Ako veľmi nám pomôže, ak sa zbavíme tejto škodlivej závislosti? Populárna youtuberka porozprávala o svojich skúsenostiach s odvykaním od cukru.

Nadbytok cukru v strave je absolútne škodlivý. Túto skutočnosť pozná úplne každý, dokonca aj tie najmenšie deti. Napriek tomu si väčšina z nás stále dovoľuje používať toto korenie bez väčšieho rozmýšľania a sladkosti alebo sladké perlivé nápoje sú stále veľmi obľúbené. Čo by sa však stalo, keby sme sa úplne vzdali sladkých kryštálov?

Anna Karczová, vášnivá kuchárka a autorka kuchárskych kníh, na svojom kanáli na YouTube hovorila o vzdaní sa cukru. Bez cukru sa zaobišla na 30 dní a o svoje závery sa podelila so svojimi divákmi. „Po tomto videu prestanete jesť sladkosti“. – hromží v názve videa youtuberka. Je to naozaj tak?

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Slováci stále nevedia, ako si čistiť zuby. Urobili ste ráno túto chybu aj vy?

Jeden mesiac bez cukru

Autorka videa 30 dní nejedla cukor v žiadnej forme. Vzdala sa aj sladidiel všetkého druhu, pričom sa rozhodla, že týmto spôsobom urobí úplný „reset“ svojich chuťových pohárikov. Táto výzva nebola pre youtuberku, ktorá bola doteraz silne zvyknutá na rôzne sladkosti, v žiadnom prípade hračkou, ale podarilo sa jej to. Aké závery z toho vyvodila?

Najťažšou časťou výzvy boli prvé 3-4 dni. Práve vtedy si telo autorky videa najviac „žiadalo“ sladké. Nakoniec si žena všimla, že chuť na sladké ju prejde vo chvíli, keď konzumuje plnohodnotné jedlá a dopĺňa ich dostatočným množstvom tekutín – v jej prípade najmä perlivou vodou.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Kliešte sa vám môžu doma množiť. Pokropte domácnosť týmto olejom a neukážu sa

Závery po „rehabilitácii“

Po 30 dňoch experimentu youtuberka konštatovala, že schudla 2 kg, hoci vo videu zdôraznila, že to bolo spôsobené predovšetkým kalorickým deficitom, a nie nedostatkom cukru v strave ako takej. Prestala tiež pociťovať potrebu jesť sladké po jedle a naučila sa kontrolovať množstvo skonzumovaných sladkostí, čo považuje za najväčšiu pridanú hodnotu celého experimentu.

Dnes, ako zdôraznila autorka kuchárskej knihy, už dokáže mať sladkosti v skrini a nevrhá sa na ne naraz, ale dávkuje si ich podľa rozumu. Môže si teda vychutnať to, čo lahodí jej chuti, a zároveň si neškodí a udržiava optimálne množstvo denných kalórií. Koniec koncov, najdôležitejšia je tu striedmosť, však?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *