Namočenú utierku položte vedľa cibule. Toto je spoľahlivý trik talianskych žien v domácnosti

cibula 1
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Cibuľa je veľmi zdravá zelenina, ktorá senzačne zvýrazňuje chuť rôznych jedál. Obsahuje tiež veľa vitamínov a stará sa o našu imunitu. Má mnoho využití aj mimo kuchyne. Tu je niekoľko trikov, ktoré sa dajú s cibuľou použiť.

Napriek svojej štipľavej vôni je táto zelenina plná vitamínov a živín. Obsahuje: draslík, vápnik, železo, mangán, horčík, fosfor, síru alebo kvartetín, ako aj vitamín C, vitamíny skupiny B (vrátane, B6 a B12) a kyselinu listovú.

Aké sú výhody cibule?

Má nízky obsah kalórií, v 100 gramoch je len 44 kcal. Navyše je užitočná pri liečbe cukrovky, ako aj rakoviny. Navyše znižuje aj hladinu krvného tlaku. To platí pre všetky druhy cibule.

Konzumáciou tejto zeleniny možno tiež bojovať proti zápalom a predchádzať riziku vzniku srdcových ochorení. Cibuľové sirupy majú veľký vplyv aj na našu imunitu, preto sa používajú v boji proti infekciám a pijú sa preventívne.

Cibuľu môžete využiť nielen v kuchyni. Oplatí sa z nej vyrobiť zábaly na nohy (vložením plátkov cibule do ponožky), ale aj domáce hnojivo zo šupiek.

Ako používate cibuľu?

Ak vás nebaví plakať pri krájaní cibule, položte vedľa nej na dosku kúsok papierovej utierky. Predtým ho mierne navlhčite vodou. Takto už nikdy nebudete roniť slzy. Druhý patent sa týka zmrazovania tejto zeleniny.

Najprv nakrájajte cibuľu na 4 časti. Potom ich vložte do šálky mixéra a rozomeľte ich na hladkú pastu. Potom vyložte mraziace vrecko. Do neho nalejte všetku rozmixovanú cibuľovú zmes. Vrecko uzavrite a cibuľovú hmotu v ňom rovnomerne rozložte. Neskôr vrecko vložte do mrazničky. Vyberte ho, kedykoľvek budete potrebovať. Zo zmrazenej zmesi môžete odlomiť aj malé kúsky.

Tieto dva triky sú jednoduché a uľahčia vám varenie. A ak vás už unavuje neodbytný zápach cibule na rukách – aj na to máme riešenie. Pred krájaním navlhčite čepeľ noža vodou a jemne ju pretrite prstami. Keď budete cibuľu lúpať, všimnete si, že sa vám zápach neprenáša na ruky. Vidíte, aké je to jednoduché a dômyselné;)


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *