Neskladujte chlieb v chlebníku ani v mrazničke. Na tomto mieste mu je najlepšie

chlieb

Nikto nemá rád plytvanie jedlom. Chlieb je však produkt, ktorý vyhadzujeme veľmi často. Čo môžete urobiť, aby ste tomu zabránili? Okrem niekoľkých samozrejmých postupov, o ktorých budeme hovoriť, možno zaradiť ešte jeden. Chlieb skladujte na neobvyklom mieste.

Niet nad čerstvý chlieb! Kedysi sme si mysleli, že v meste je už dostatok pekární, takže túto potravinu nemusíme kupovať do zásoby. Mysleli sme si: jednoducho si každé ráno pôjdeme po čerstvé rožky – v čom je problém? Nuž, život rýchlo overil tento druh ambícií a naivity. Pritom nákup chleba do zásoby môže znamenať jeho neskoršie plytvanie. Môže, ale nemusí.

Po prvé: základy

Na zníženie plytvania potravinami je potrebné zaviesť niekoľko premyslených opatrení v súvislosti s nákupom a skladovaním potravín. A hoci si uvedomujeme, že nie vždy je možné presne vypočítať praktickú „spotrebu“ tejto každodennej komodity (najmä pri väčšom počte členov domácnosti s rôznym potravinovým temperamentom), pevne veríme, že v konečnom dôsledku sa dá chvíľkou strávenou nad výpočtom predísť veľkej časti problému.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Gulôčka z alobalu urobí v kúpelni zázraky. Vyskúšajte tento trik

Ďalším problémom je skladovanie. Apelujeme: nebojme sa na to využiť mrazničku. Stále je to najlepší známy spôsob, ako spomaliť kazenie potravín, a to platí aj pre chlieb. Kúpený (alebo doma vyrobený) chlieb jednoducho rozdeľte na malé porcie, vložte ich do vreciek do mrazničky (nerobte to v papierových obaloch) a uložte ich v najchladnejšej miestnosti v dome.

A ak nie je v mrazničke?

Samozrejme, zmrazovanie chleba má aj svoje nevýhody. Po prvé, chlieb stráca veľa zo svojej chuti a po druhé, dlhý čas rozmrazovania môže byť miestami frustrujúci. Medzitým sa chlieb v mrazničke kazí rýchlejšie, pokrýva ho pleseň. Existuje niečo medzi týmito dvoma „polohami“? Možno už tušíte.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Stačí naliať do kanvice a vodný kameň zmizne úplne sám. Je to veľmi jednoduché

Hoci skladovanie chleba v chladničke nie je veľmi populárne (práve naopak), niekedy považujeme toto riešenie za najpraktickejšie. Prečo? Nuž, ako sme už spomenuli, je to tak trochu kompromis. Keď vieme, že celý bochník nezjeme za 2 dni, ale zároveň náš životný štýl veľmi neumožňuje dlhé rozmrazovanie, chladnička sa ukazuje ako najlepšie miesto pre chlieb. Zabalený do fólie nestratí veľa zo svojej chuti, ale zároveň zostane čerstvý a nedostanú sa k nemu žiadne mikroorganizmy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *