Nevyhadzujte starý chlieb, skúste túto metódu. Pár minút a bude ako priamo z pekárne

chleba
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Mnohí z nás poznajú ten pocit, keď tvrdý chlieb skončí v koši. Ak sa vám to stáva, máme pre vás riešenie, ktoré poznali už naše staré mamy.

Tento jednoduchý postup vám umožní premeniť chlieb, ktorý už dávno stratil svoju čerstvosť, späť na jemný a chutný kúsok pečiva. Stačí vám len pár krokov a váš chlieb bude opäť ako nový.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Tento čaj pijú ľudia v krajine, kde žijú cez 100 rokov. Viete si ho urobiť aj vy

Prečo nevyhadzovať tvrdý chlieb?

Suchý chlieb nemusí skončiť v odpade. Zatiaľ čo kúsky chleba sú ideálne na prípravu hriankových kociek či chlebového pudingu, celý bochník môže byť obnovený pomocou jednoduchého triku.

Postup na oživenie chleba

  1. Predhrievajte rúru na 100 °C.
    Táto nízka teplota zabezpečí, že sa chlieb zvlhčí bez rizika vysušenia.
  2. Navlhčite bochník.
    Podržte chlieb pod tečúcou vodou alebo ho jemne pokropte z vonkajšej strany rozprašovačom. Ak je veľmi suchý, použite viac vody. Dôležité je nezasiahnuť odkrojené časti bochníka.
  3. Vložte chlieb do rúry.
    Položte chlieb priamo na rošt a nechajte ho v rúre asi 5 minút. Skontrolujte jeho mäkkosť a pružnosť – ak treba, predĺžte čas na 10-15 minút, podľa potreby.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Mrazivé počasie mieri do Európy. Očakáva sa 168 dní sneženia

Výsledkom je jemný, mäkký bochník s chrumkavou kôrkou, ako keby ste ho práve kúpili v pekárni.

Čo robiť, ak chlieb nezjete hneď?

Ak viete, že nestihnete obnovený chlieb skonzumovať, nezabudnite ho zamraziť. Po vychladení ho vložte do plastového vrecka a uskladnite v mrazničke. Keď ho budete potrebovať, stačí ho rozmraziť a opäť trochu prehriať.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Nikdy nenechávajte cez noc pohár s vodou pri posteli. Môžete si uškodiť

V skratke

Tvrdý chlieb nemusí skončiť v odpade. Navlhčite ho vodou, ohrejte v rúre na nízkej teplote a vychutnajte si jeho čerstvosť. Ak ho hneď nezjete, jednoducho ho zamrazte a použite neskôr. Tento jednoduchý trik je šetrný k vašej peňaženke a k životnému prostrediu.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *