Keď ideme nakupovať potraviny, podľahneme tlaku obchodu a nakúpime oveľa viac, ako potrebujeme. Nakoniec väčšina potravín skončí v koši a my premrháme svoje ťažko zarobené peniaze. Nasledujúci trik vám poradí, ako neplytvať maslom, ktoré dnes stojí korunu!
Frázu „zero waste“ ste už pravdepodobne počuli, nie je to nič iné ako životný štýl, pri ktorom ničím neplytváme. Život v takomto duchu je oveľa ekologickejší a úspornejší! Tentoraz vám odhalíme patent s kockou masla, konkrétne ako s ňou zaobchádzať, aby nič neprišlo nazmar.
Ako neplytvať maslom? Trik s papierom
V týchto dňoch dosiahlo maslo takú cenu, že niektoré obchody ho začínajú spínať sponkami proti krádeži! Je to smutná realita, na ktorú si začíname zvykať. Ak nechcete plytvať kúskom vzácneho tuku, použite tento trik! Z použitého masla zvyčajne zostane výrazný papier – ohnite ho na štyri časti a vložte do mrazničky. Keď vám recept predpisuje „vymastiť plech tukom“, jednoducho vytiahnite obal z mrazničky a použite zvyšky, ktorých sa po zmrazení nazbieralo pomerne veľa.
Ďalšie triky v duchu nulového odpadu
Zostáva vám po rannej káve veľa kávovej usadeniny? Namiesto toho, aby ste ich vyhodili, vyrobte z nich niečo užitočné! Pomletá kávová usadenina môže pomôcť vyčistiť hrnce od pripálenín a zmeny farby. Jednoducho naneste kúsok na špongiu a účinne potrite spálené miesta. Kávový peeling je obľúbená metóda exfoliácie pokožky, ktorá nás nestojí absolútne nič.
Pokožka bude jemná a kávoví fanatici budú vzhliadať k človeku, ktorý ráno vonia po malej čiernej. Posledným spôsobom, ako využiť kávovú usadeninu, je premeniť ju na kvetinový kondicionér. Majú kyslú reakciu a budú ideálne pre druhy ako azalky, rododendrony, hortenzie, tuje, paprade, magnólie a čučoriedky.
Stačí posypať rastliny malým množstvom zeminy a pôda si z nej vezme to najcennejšie. Skôr než sa nazdáte, rastliny vyrašia! Na záver možno povedať, že je lepšie využiť „zvyšky“, ako ich vyhodiť a míňať peniaze na ďalšie produkty.