Papier na pečenie veľmi dobre pomáha v mrazničke

papier na pecenie 1
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Papier na pečenie patrí k tým kuchynským pomôckam, ktoré často vnímame ako nevyhnutné len pri pečení, no jeho použitie siaha omnoho ďalej. Okrem toho, že zabraňuje prilepeniu cesta a znižuje množstvo potrebného tuku pri pečení, môže byť užitočný aj pri organizovaní mrazničky či v iných situáciách v kuchyni. Tento univerzálny produkt si vďaka svojej všestrannosti zaslúži miesto v každej domácnosti.

Ako si správne vybrať papier na pečenie

Pri nákupe papiera na pečenie si často ani neuvedomíme, že existujú rôzne druhy, ktoré sa líšia nielen značkou, ale aj praktickosťou. Dôležité je sledovať dĺžku rolky – obal môže byť identický, no množstvo papiera sa môže líšiť. Kupujúci by mali zvážiť, či preferujú celú rolu, ktorá je vhodná pre rôzne tvary a veľkosti plechov, alebo predrezané kusy. Predrezané obdĺžniky sú ideálne pre tých, ktorí používajú papier hlavne na štandardizované plechy a chcú si ušetriť čas.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
11.november prinesie týmto znameniam šťastie

Využitie papiera na pečenie v mrazničke

Jedným z menej známych trikov je použitie papiera na pečenie pri skladovaní mäsa v mrazničke. Ak si pripravujete väčšie množstvo mäsa na zmrazenie, často sa stáva, že jednotlivé porcie zamrznú do jedného celku, čo sťažuje neskoršie rozmrazovanie. Riešením je vloženie papiera na pečenie medzi jednotlivé plátky mäsa. Týmto spôsobom zostanú aj po zmrazení oddelené, a vy tak môžete rozmraziť presne toľko porcií, koľko práve potrebujete. Tento postup je výborný nielen pri mäse, ale aj pri rybích filé či iných potravinách, ktoré majú tendenciu priľnúť k sebe.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Nasneží v deň, kedy chodí Martin na bielom koni? Takáto je predpoveď na Slovensko

Užitočné tipy pre prácu s papierom na pečenie

Papier na pečenie má tendenciu sa pri pečení zrolovať alebo zhŕňať. Ak sa s týmto problémom stretávate, skúste ho pred použitím navlhčiť. Papier navlhčíte tak, že ho pod tečúcou vodou zrolujete do gule a potom rozbalíte. Tento jednoduchý trik zabezpečí, že papier bude lepšie priľnúť k plechu alebo forme. Tento spôsob oceníte najmä pri pečení muffinov, kde môžete namiesto klasických košíčkov použiť vlastnoručne nastrihané štvorce papiera na pečenie, ktoré navyše vytvoria zaujímavú dekoráciu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Urobte to s magnóliami pred zimou. Vietor a mráz im neublížia

Ďalšou vychytávkou je použitie papiera na pečenie ako zdobiaceho nástroja. Stačí ho zrolovať do kužeľa a môžete ho použiť na zdobenie koláčov či zákuskov. V hriankovači sa zase papier osvedčil pri príprave toastov – ak ho vložíte pod toasty, zabráni vytekaniu syra a udrží spotrebič čistý.

V skratke

Papier na pečenie je neoceniteľným pomocníkom v kuchyni, nielen pri pečení, ale aj pri organizovaní mrazničky či pri zdobení. Základom je vedieť, ako si vybrať správny druh a využiť jeho plný potenciál. S jednoduchými trikmi, ako je prekladanie mäsa alebo správne navlhčenie papiera, môže práca v kuchyni byť oveľa efektívnejšia a zábavnejšia.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *