Skutoční fanúšikovia vajec ich môžu variť až niekoľkokrát týždenne. Voda, ktorá zostane po varení, zvyčajne skončí v dreze. Je nepravdepodobné, že by sme uvažovali o jej opätovnom použití. Ukazuje sa, že je to chyba.
Voda z uvarených vajec má mimoriadne vlastnosti. Je užitočná v domácnosti, ale je prospešná aj pre rastliny v záhrade. Prečo je lepšie ju nevyhadzovať?
Čo sa nachádza vo vode z varenia vajec?
Pri varení vajec sa do vody uvoľňujú živiny, ktoré majú priaznivý účinok na naše rastliny. Je ideálna na zalievanie kvetov v kvetináčoch a rastlín v záhrade.
Vaječné škrupiny pozostávajú z 90 % z vápnika. Obsahujú aj železo, zinok, meď, mangán, fluór, fosfor a chróm. Mnohé z cenných látok po uvarení vajec skončia vo vode, ktorá sa stáva prirodzenou živinou.
Prevarená voda je naozaj dobrá pre črepníkové kvety, ale môže mať priaznivý účinok aj na rastliny v záhrade. Ako ju presne použiť? Výsledky uvidíte naozaj rýchlo.
Neuveríte, ako voda z prevarených vajec pôsobí na rastliny
Voda po uvarení vajec je obohatená o ióny vápnika a ďalšie látky, ktoré majú priaznivý vplyv na rast rastlín. Vedci potvrdili, že kvety polievané vajíčkovou vodou rastú rýchlejšie.
Veľkou výhodou vody z varených vajec je jej neutrálne pH. Vďaka tomu sa živiny naozaj dobre vstrebávajú a rastliny vyzerajú krásne. Môžeme ju použiť na zalievanie kvetov v kvetináčoch a rastlín v záhrade.
Nielen prevarená voda má výnimočné vlastnosti
Voda z varených vajec má úžasné vlastnosti, ale to nie je všetko. Vaječné škrupiny sú tiež dobré pre rastliny. Namiesto toho, aby sme ich vyhodili, môžeme ich použiť na hnojenie rastlín.
Vaječné škrupiny treba najprv vysušiť. Potom ich rozomelieme na prášok. Pripravené vaječné škrupiny sa zmiešajú s vrchnou vrstvou zeminy v kvetináči. Rastliny sa vám čoskoro odvďačia a budú vyzerať krásne.