Prečo skúsení záhradníci nikdy nevyhadzujú starý chlieb

chleba hnojivo
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Záhradníci vždy vedia, ako čo najlepšie využiť dostupné produkty, aby nič neprišlo nazmar a dokonca prinieslo ďalší úžitok.

Použitie starého chleba ako prírodného a užitočného hnojiva pre rastliny nie je nerozumné a má hmatateľné výhody.

Výhody chleba v záhrade

Čierny chlieb by sa nemal vyhadzovať, pretože sa dá použiť na pestovanie zeleniny, čučoriedok alebo kvetov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vložte kocku do vázy s narcismi. Vydržia oveľa dlhšie

Chlieb totiž obsahuje veľké množstvo živín vrátane sacharidov, bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov, ako aj kvasníc.

Príprava hnojiva

Príprava hnojiva je jednoduchá a nepredstavuje žiadny problém.

Stačí akúkoľvek nádobu naplniť do 1/3 chlebom, zaliať vriacou vodou a odložiť na 4 – 5 dní. Suchý chlieb bude plávať na hladine, musíme zabezpečiť, aby celý zmäkol. Môžete pridať 5 ml jódu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Teraz v apríli týmto postriekajte ovocné stromy. Škodcovia sa im budú vyhýbať

Použitie hnojiva na chlieb

Hotové chlebové hnojivo je potrebné precediť, aby sa na pôde nevytvorila kôra zo zvyškov. Zrieďte ho teplou vodou v pomere 1:2. Pred zalievaním je potrebné pôdu nakypriť. Môže sa použiť aj na postrek.

Prihnojovanie chlebovkou možno vykonať 2 – 3-krát v 14-dňových intervaloch, najlepšie od objavenia sa prvých kvetov do nasadenia plodov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Môj sused záhradkár sa s tým nemazná: takto sa bleskovo zbavuje púpav

Okrem kŕmenia toto hnojivo tiež obohacuje pôdu o užitočnú mikroflóru. Po jednom týždni stonky a listy rastlín viditeľne zosilnejú a získajú farbu.

Prihnojovanie stuchnutým chlebom posilní rastliny, zvýši úrodu o 20 % a zlepší chuť plodov.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *