Prečo skúsení záhradníci nikdy nevyhadzujú starý chlieb

chleba hnojivo
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Záhradníci vždy vedia, ako čo najlepšie využiť dostupné produkty, aby nič neprišlo nazmar a dokonca prinieslo ďalší úžitok.

Použitie starého chleba ako prírodného a užitočného hnojiva pre rastliny nie je nerozumné a má hmatateľné výhody.

Výhody chleba v záhrade

Čierny chlieb by sa nemal vyhadzovať, pretože sa dá použiť na pestovanie zeleniny, čučoriedok alebo kvetov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Najhoršia prísada do kávy, ktorú si tam dáva veľa Slovákov

Chlieb totiž obsahuje veľké množstvo živín vrátane sacharidov, bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov, ako aj kvasníc.

Príprava hnojiva

Príprava hnojiva je jednoduchá a nepredstavuje žiadny problém.

Stačí akúkoľvek nádobu naplniť do 1/3 chlebom, zaliať vriacou vodou a odložiť na 4 – 5 dní. Suchý chlieb bude plávať na hladine, musíme zabezpečiť, aby celý zmäkol. Môžete pridať 5 ml jódu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Denný horoskop na stredu 15. januára 2025

Použitie hnojiva na chlieb

Hotové chlebové hnojivo je potrebné precediť, aby sa na pôde nevytvorila kôra zo zvyškov. Zrieďte ho teplou vodou v pomere 1:2. Pred zalievaním je potrebné pôdu nakypriť. Môže sa použiť aj na postrek.

Prihnojovanie chlebovkou možno vykonať 2 – 3-krát v 14-dňových intervaloch, najlepšie od objavenia sa prvých kvetov do nasadenia plodov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Tieto stromy a kríky je potrebné v zime prerezávať. Vďaka tomuto ošetreniu budete mať bohatú úrodu

Okrem kŕmenia toto hnojivo tiež obohacuje pôdu o užitočnú mikroflóru. Po jednom týždni stonky a listy rastlín viditeľne zosilnejú a získajú farbu.

Prihnojovanie stuchnutým chlebom posilní rastliny, zvýši úrodu o 20 % a zlepší chuť plodov.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *