Pridajte toto do cesta a palacinky sa vám už nikdy nebudú lepiť

palacinky recept
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Palacinky sú expresné, ale chutné jedlo. Niektorí ľudia ich jedia na raňajky, iní ich radšej plnia plnkou a pripravujú si ich na obed. Najdôležitejšie je však cesto. Malo by byť nadýchané, nie mastné, tenké a pružné. Na to poznáme recept.

Palacinky sa podávajú na mnoho spôsobov, podľa toho, na čo máte chuť. Môžeme ich natrieť džemom, čokoládovým krémom, naplniť tvarohom alebo mäsom. Je to jedno z najrýchlejších a najuniverzálnejších jedál, preto sa tak často vyskytuje v našich domácnostiach. Pre mnohých ľudí je však ťažké pripraviť dokonalý, nekysnutý koláč.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Trik skúseného záhradkára. Cesnak po tomto hnojive rastie ako divý

Ako pripraviť dokonalé cesto na palacinky? Už žiadne hrudky

Dobrá náplň nie je všetko. Základom je pripraviť dokonalé cesto, a to napriek zdaniu nie je vôbec jednoduchá úloha. Tradičná palacinka je mäkká a nadýchaná, pri obracaní na panvici sa nerozpadáva a neleskne sa od tuku.

Cesto nesmie byť hrudkovité a nesmie sa trhať, keď ho plníte náplňou. Nesprávna príprava môže spôsobiť, že sa palacinky prilepia na panvicu a rýchlo sa spália. Aby sa to nestalo, stačí pridať do cesta jednu prísadu. Určite ju máte v kuchynskej skrinke.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
V Malej Fatre už útočil medveď. Muža hrýzol a škriabal

Čo môžete urobiť, aby bolo vaše palacinkové cesto nadýchanejšie? Pridajte jednu vec

Na prípravu jemných a chutných palaciniek budete potrebovať: 2 vajcia, 250 ml mlieka, 1 šálku celozrnnej múky, 250 ml perlivej vody, štipku soli a 20 ml repkového oleja (4 čajové lyžičky). Práve vďaka pridaniu oleja do cesta sa palacinky ľahko rozotrú po celej panvici a bez problémov sa vyprážajú. Keď je cesto pripravené, najlepšie je odložiť ho na 20 minút.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Máme si ústa oplachovať po čistení zubov alebo to skôr škodí?

Na vyprážanie použite panvicu s nízkym okrajom. Pred nalitím cesta ju vymastite trochou oleja. Cesto nalejte naberačkou a medzi jednotlivými dávkami nedolievajte olej do panvice.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *