Rozmrazujte kuracie mäso konečne správne. Nerobte túto chybu

maso

Kuracie mäso je veľmi citlivé na správny postup rozmrazovania. Pozor na horúcu vodu a mikrovlnnú rúru. Nesprávny postup neovplyvní len chuť, ale môže jedlo znehodnotiť a spôsobiť vážne zdravotné problémy. Nepodceňujte postup rozmrazovania kuracieho mäsa.

Obľúbené potraviny na zmrazovanie

Uskladnenie mäsa v mraziacej časti predlžuje jeho trvanlivosť o mnoho mesiacov. Niektoré druhy mäsa vydržia zmrazenie až rok, iné sa musia spotrebovať do šiestich mesiacov od zmrazenia. Kuracie mäso patrí k tým druhom mäsa, ktoré si vyžaduje citlivý prístup k rozmrazovaniu. V žiadnom prípade sa nepokúšajte rozmrazovať kuracie mäso ohrievaním v horúcej vode alebo vkladaním do mikrovlnnej rúry a varením. Rýchle a zlé rozmrazenie by viedlo k viacerým zdravotným problémom.

Baktérie v kuracom mäse

Správne skladované a správne rozmrazené kuracie mäso nepredstavuje žiadne nebezpečenstvo. Problémom je, ak ho rozmrazíte nesprávne. Baktérie salmonely, E-coli alebo zlatého stafylokoka sa môžu rýchlo presunúť do teplého mäsa na kuchynskej linke. Často sú už v mäse, len sa šíria v teplom prostredí. Preto je nebezpečné aj umývanie kurčaťa teplou vodou, baktérie sa presunú na vaše ruky.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  EÚ chystá ďalší zákaz. Nedajú nám v "Mekáči" už obľúbené omáčky?

Rozmrazovanie studenou vodou

Bezpečný spôsob rozmrazovania mäsa je vložiť ho do uzatvárateľného plastového vrecka a ponoriť ho do studenej vody. Vodu stačí meniť každých 30 minút a rozmrazovanie sa dokončí do dvoch až troch hodín. Takto rozmrazené mäso nenechávajte v teple na kuchynskej linke, ale ihneď ho uvarte. Kľúčom k zničeniu nebezpečných baktérií je rýchla tepelná úprava.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Vytlačte toto ovocie do vody a pite. Najlepšie hydratujete telo, ktoré bude silné

Bezpečné rozmrazovanie v chladničke

Šetrným a bezpečným spôsobom rozmrazovania mäsa je jeho vloženie do chladničky na noc. Varenie musíte naplánovať a na rozmrazovanie mäsa myslieť vopred. Pripravujte polotovary z kuracieho mäsa, ako sú rôzne zapečené kuracie kúsky zmrazené na panvici alebo v rúre, čas prípravy bude dlhší, ale príprava je bezpečná.

Rozmrazovanie v mikrovlnnej rúre

Mikrovlnná rúra nezničí baktérie vo vnútri mäsa, ak ju potrebujete použiť, nevadia vám uvarené konce a chcete bezpečný postup, potom musíte mäso po rozmrazení ihneď uvariť. Mikrovlnnú rúru nastavte na pomalý a šetrný program rozmrazovania. Po rozmrazení mäso nikam neodkladajte a okamžite si dôkladne umyte ruky. Taktiež vyčistite riad, na ktorom bolo kuracie mäso umiestnené v mikrovlnnej rúre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *