Slováci budú jesť pomleté zobáky, nožičky, perie, kožky a výrobcovia budú na nás zarábať?!

worker g109b4c8a2 1920
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Slovenský politik Patrick Linhart kritizoval výrobcov a predajcov potravín za to, že nesprávne prezentujú svoje výrobky, čo sťažuje spotrebiteľom orientáciu v tom, čo kupujú. Linhart uviedol, že hoci legislatívne zmeny viedli k odstráneniu niektorých umelých farbív z potravín, bol nespokojný s tým, že nebola snaha zmeniť názvy potravín tak, aby boli presnejšie.

Počas tlačovej konferencie prezentoval majonézu a jogurt, ktoré kúpil v bežnom supermarkete, a tvrdil, že tieto výrobky nie sú tým, za čo boli označené. V prípade majonézy Linhart tvrdil, že je to len „voda zmiešaná so škrobom a príchuťami“, zatiaľ čo jogurt je len mlieko s pridanými baktériami. Linhart tiež kritizoval používanie „separovaného odpadu“ v populárnych klobásach, ako sú mleté kuracie stehná, zobáky a koža. Požadoval, aby ministerstvo poľnohospodárstva po dvoch rokoch príprav dokončilo potravinový kódex, a vyjadril želanie, aby boli výrobky presne pomenované.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Nastriekajte domáci sprej na okná a dvere. Pavúky k vám neprídu

“Povedzme si, čo to je. Je to odpad. Sú to pomleté kože, zobáky, kuracie nožičky, perie… Všetok tento odpad by potravinári dnes radi videli v mäsových výrobkoch. Bojujú a tlačia na ministerstvo pôdohospodárstva, aby sa podiel separovaného “mäsa” zvýšil a aby sa to zapracovalo do potravinového kódexu.”

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vyskúšajte trik s plastovými vidličkami v záhrade. Skúsení záhradkári vedia prečo

“Toto ja nedopustím. Linhart toto určite nedopustí! Priamo k vám teraz hovorím – otravinári – že len cez moju mŕtvolu. Neexistuje, aby ste dosiahli to, že budeme v mäsových výrobkoch jesť odpad a že matky dajú jesť svojim deťom pomleté zobáky, pomleté perie a pomleté kože a vy si budete myslieť, že na tom budete fantasticky zarábať. Zabudnite na to. Len cez Linhartovu mŕtvolu!”

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Slovensko zažilo veľmi teplú noc. Stredu budú teploty až 25 °C

Tvrdil, že výrobcovia a predajcovia potravín by mali opisovať, čo sa vo výrobku nachádza, a tieto informácie používať na etikete, a nie uvádzať ich nepresné názvy.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *