Slováci stále nevedia, ako správne ohrievať v mikrovlnke. Jedlo je studené a tanier horúci

pexels mike bird 211761
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Stáva sa vám, že vyberiete tanier z mikrovlnnej rúry a takmer si spálite prsty, zatiaľ čo jedlo je v niektorých častiach sotva vlažné? Ukážeme vám, kde robíte chybu, a poradíme vám, ako správne ohrievať hotové jedlá v mikrovlnnej rúre.

Obľúbené ohrievanie v mikrovlnnej rúre

Mikrovlnná rúra sa stala neodmysliteľnou súčasťou domácej kuchyne. Samozrejme, je to aj základný prvok v bistrách a reštauráciách. Ohrievanie jedla v mikrovlnnej rúre znižuje náklady na energiu a šetrí veľa času. Existuje niekoľko pravidiel používania mikrovlnnej rúry. Nie je možné ohrievať všetky potraviny, musí sa používať správny riad a úlohu zohráva aj to, ako tanier do mikrovlnnej rúry umiestnite.

Studené jedlo po vybratí z mikrovlnnej rúry

Hneď ako zapnete mikrovlnnú rúru, elektrická energia sa premení na elektromagnetické žiarenie. To spôsobí, že sa jedlo zohreje. Mikrovlnné žiarenie zvyčajne dopadá na potraviny rovnomerne. Ak sa však prúdenie naruší, tanier sa zohreje a jedlo zostane studené. Na vyriešenie tohto problému stačí mať na pamäti jednu dôležitú vec.

Správne umiestnenie taniera v mikrovlnnej rúre

Ako väčšina z nás umiestňuje tanier do mikrovlnnej rúry? Do stredu spotrebiča. Otáčanie taniera však spôsobuje, že stred zostáva takmer nehybný. Tým sa samotný tanier prehrieva a jedlo sa neohrieva rovnomerne. Preto je oveľa lepšie umiestniť tanier čiastočne k okraju. Otáčanie bude asymetrické a jedlo sa ohreje oveľa lepšie.

Čo nevkladať do mikrovlnnej rúry

V mikrovlnnej rúre nemožno ohrievať nič, čo je zakryté alebo zabalené v hliníkovej fólii. Problematické je aj zdobenie niektorých druhov riadu alebo niektorých druhov farieb, ktoré sú na porceláne. Platí to najmä pre lacné kusy riadu. Nevhodný riad spoznáte podľa iskrenia v rúre alebo podľa tenkých tmavých chĺpkov na farbe taniera. Samozrejme, do mikrovlnnej rúry nepatrí nič kovové ani niektoré druhy plastov.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *