Slovák predáva hmyz na jedenie a chváli deti: Deti sú najlepší zákazníci, lebo nemajú predsudky

hmyz potraviny
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Na Slovensku sa zisťuje, že zákony týkajúce sa chovu a spracovania jedlého hmyzu pre potravinársky priemysel nie sú dostatočne pripravené. Táto skutočnosť vyvoláva obavy u predajcu Mareka Vizyho, ktorý by v budúcnosti rád prevádzkoval vlastnú farmu hmyzu, podobne ako v susednom Česku. V porovnaní s pobaltskými krajinami a západnou Európou je Slovensko v tejto oblasti pozadu a nevykazuje výrazný záujem o jedlý hmyz. Píš o tom portál Euractiv.sk

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Domáci nápoj na ťažké trávenie po Veľkonočnom prejedaní

V rozhovore s predajcom Marekom Vizym sme sa dozvedeli, že niekoľko faktorov bráni rozvoju trhu s jedlým hmyzom na Slovensku. Jedným z nich je predsudok sprevádzajúci tento nový druh potravín a vysoká cena. Vizy porovnáva súčasný stav s nástupom elektromobilov, keď boli pôvodne dostupné len pre úzku skupinu ľudí a ich výrobný proces nebol dostatočne efektívny.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
5 ročné dievčatko neprežilo dopravnú nehodu pri Banskej Bystrici

Vizy tvrdí, že podobná situácia sa týka aj jedlého hmyzu. Výrobné procesy sa však neustále zdokonaľujú a efektivita sa zvyšuje. „Na Slovensku sa s touto formou potravín experimentuje len pár mesiacov. Keď sa zefektivní celý dodávateľský reťazec, vrátane chovu, výroby a distribúcie, očakáva sa, že dopyt a trh sa zvýšia a ceny sa ustália na úrovni, ktorá bude príťažlivá pre dodávateľov aj spotrebiteľov,“ vysvetľuje Vizy.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Slovensko dnes zasiahnu ďalšie búrky. Vyvrcholí to vo štvrtok

Marek Vizy je zakladateľom prvotriedneho e-shopu Whizbe, ktorý ponúka jedlý hmyz a potraviny s obsahom hmyzu.

„Deti sú najlepší zákazníci, lebo nemajú predsudky“ tvrdí predajca.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *