Strúhadlo ostrite už len alobalom. Funguje to naozaj skvele

struhadlo

Pri varení alebo príprave studených jedál máme často po ruke strúhadlo. Potom ho vložíme do umývačky riadu, aby sme ho zašpinili. Časté používanie a umývanie horúcou vodou ovplyvňuje ostrosť strúhadla. Ukážeme vám, ako strúhadlo naostriť.

Tupé strúhadlo

Strúhadlo je jednoduchý nástroj a dá sa kúpiť za pár drobných. Preto sa odporúča vyhodiť ho a kúpiť si nový kus, keď sa otupí a prestane správne fungovať. Skôr než sa rozhodnete pre tento krok a zbytočne pridáte na skládku predmet, ktorý môže ďalej slúžiť, pozrite sa, ako vrátiť strúhadlu ostrosť. Ukážeme vám tiež, ako sa o strúhadlo správne starať, aby ste zabezpečili jeho dlhú životnosť. Už nikdy nebudete musieť strúhať zeleninu, syr, orechy a iné potraviny na tupom strúhadle.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Skrytá funkcia papiera na pečenie, ktorú výrobcovia radšej taja

Ako nabrúsiť tupé strúhadlo

Vyššie uvedené spôsoby brúsenia sa vzťahujú najmä na tupé kovové strúhadlá. Sklenené alebo plastové strúhadlá by sa mali brúsiť inak. Na kovové strúhadlo použite guľôčku z fólie. Po strúhadle prechádzajte dlhým ťahom a nesústreďte sa len na strednú časť, postupne naostrite výstupky na okraji strúhadla.

Podobne môžete strúhadlo naostriť aj tak, že po okraji prejdete brúsnym papierom. Náročným, ale účinným spôsobom ostrenia je použitie klinca a kladiva. Je potrebné mať klinec vhodnej veľkosti pre otvor strúhadla. Prestrčte ho cez otvor a poklepte naň kladivom. Tým sa dokonale nabrúsi každý výstupok na strúhadle.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Toto pridajte do hnojiva. Paradajky, cibuľa, uhorky aj paprika budú rásť ako o život

Ako predĺžiť životnosť strúhadla

Dlhá životnosť strúhadla sa začína správnym výberom pri jeho kúpe. Vyberte si strúhadlo vyrobené z pevného a odolného materiálu. Je lepšie si priplatiť a kúpiť strúhadlo, ktoré je o niečo drahšie, ale od overeného výrobcu. Lacné a tenké strúhadlá rýchlo chytajú hrdzu a otupujú sa. Po každom použití strúhadlo ihneď opláchnite, zaschnuté zvyšky jedla sa ťažko odstraňujú a vyžadujú dlhé namáčanie.

Strúhadlu škodí aj dlhý pobyt v horúcej vode. Poškodzuje ho aj umývanie v umývačke riadu pri vysokých teplotách s použitím agresívnych umývacích prostriedkov. Ak je strúhadlo zanesené odolnými nečistotami, ponorte ho do vody s jedlou sódou. Vyčistíte ho oveľa ľahšie. Strúhadlo vždy čo najskôr vysušte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *