• 10 augusta, 2023
  • Zatiaľ bez komentára
  • 4minúty čítania

Sušenie húb v rúre je hračka. Musíte byť len trpezliví a robiť to takto

Sušenie húb v rúre je hračka. Musíte byť len trpezliví a robiť to takto

Zaujíma vás, ako sušiť huby, aby si zachovali svoju plnú chuť a vôňu? Existuje niekoľko spôsobov, ako to urobiť, aby ste si mohli vychutnávať svoju úrodu počas celej zimy. Veď hubová polievka na Štedrý večer chutí najlepšie z húb, ktoré ste si nazbierali vlastnými rukami.

Je len na vás, aké druhy húb nazbierate. Nie všetky sú vhodné na sušenie vzhľadom na ich štruktúru a štruktúru. Tieto tvrdé, nezbierané kúsky nakrájame na menšie časti a sušíme ich ľubovoľným spôsobom. Prečítajte si o každom z nich a nájdite si svojho favorita!

Ako sušíte huby, aby vás svojou vôňou tešili ešte niekoľko mesiacov?

Ako dieťa si pamätám, že moja babička vždy používala trnkové vetvičky na sušenie malých hríbov, ktoré našla na okraji lesa. Vetvičky vyložila na osvetlený parapet a už po niekoľkých dňoch mala sušené huby pripravené na polievku alebo knedle. Je dosť ťažké predstaviť si podobnú situáciu v meste, najmä ak bývate v paneláku pri rušnej ceste.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Dedko ukázal, ako za pár minút nalúpal plný kýbeľ orechov. To musíte vidieť

Výfukové plyny z áut sa môžu usadiť na našich hubách a tie by sa v žiadnom prípade nemali konzumovať. Sušenie doma sa vykonáva pomocou dvoch špecifických zariadení: špeciálnej sušičky a rúry. Prvá z nich má zabudovaný automatický počítač, ktorý podľa toho reguluje teplotu a prívod vzduchu. Takéto huby môžete pokojne nechať niekoľko hodín a budú v poriadku.

V prípade rúry je to trochu zložitejšie. Najlepšie teplota na sušenie je približne 80 stupňov Celzia. Je to dostatočne nízka hodnota na to, aby sa nespálili, ale len na to, aby sa zbavili nepotrebnej vody. Počas sušenia musia byť dvierka rúry mierne pootvorené, aby bol zabezpečený stály prísun vzduchu.

Ak členovia vašej domácnosti nemajú radi vôňu húb, môže byť mierne urážlivá. Sušenie húb týmto spôsobom trvá zvyčajne 4 až 6 hodín. Počas tohto času musia byť pod neustálou kontrolou. Ak máte rúru s termocirkuláciou, môžete ju bez obáv použiť. Nastavte teplotu na 50 stupňov Celzia a sušte huby jednu hodinu, potom každú z nich otočte a vložte späť do rúry. Takto postupujte, kým nebudete s výsledkom spokojní.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Táto strana strúhadla sa nepoužíva a pri tom je to najväčší pomocník

Čo by ste mali mať na pamäti pri sušení húb?

Ide o jeden z najlepších spôsobov konzervácie, ktorý nezaberie veľa miesta a zvládne ho každý amatér. Predtým, ako sa len pustíte do práce, je najlepšie očistiť huby od piesku a pokovovania. Môžete to urobiť nožom a potom ich opláchnuť pod tečúcou vodou. Nestratia tak svoju chuť a nebudete sa musieť obávať, že vám pri jedení niečo chrumká medzi zubami. Hotové huby skladujte vo vzduchotesnej nádobe až niekoľko mesiacov! Najlepšie je uložiť ich do špajze alebo tmavej skrine, pretože ak prídu do kontaktu so svetlom, môžu stratiť svoju chuť.

Podobné články

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *