Takto si doma rýchlo vyrobíte domáce maslo a ušetríte na drahom z obchodu

Snimka obrazovky 2023 08 15 o 20.40.00
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Nebudeme si klamať, ceny potravín v obchodoch sú veľmi vysoké. Často máme pocit, že preplácame, najmä keď kupujeme maslo. Vedeli ste, že si ho môžete pripraviť sami doma? Stačí vám na to jedna surovina a pohár. Recept je triviálny.

Domáce maslo v pohári je veľmi jednoduché na prípravu a chutí šialene. Možno ho obohatiť o rôzne prísady. Ideálny je cesnak, bazalka alebo kôpor. Maslo bude potom úplne aromatické.

Ako vyrobiť domáce maslo v pohári?

Maslo sa na našom stole objavuje veľmi často. Nevieme si bez neho predstaviť sendviče. Vďaka tejto ingrediencii chutia oveľa lepšie. Okrem toho ho používame na prípravu najrôznejšieho pečiva a na prípravu mnohých jedál. Jediné, čo nám nedá spať, je cena. Za maslo musíme zaplatiť veľa. Niekedy sa rozhodneme, že ho nebudeme kupovať alebo ho nahradíme margarínom či inými lacnými náhradami.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Fico prezradil, čo mu povedal Putin, ako odkaz Zelenskému

Už to nemusíme robiť, pretože si tento produkt môžeme ľahko pripraviť doma. Tento recept na maslo v pohári pochádza z kanálu YouTube s názvom bonkol. Potrebujete naň len dve veci – 30-percentnú smotanu a pohár.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Slováci pozor na túto aplikáciu v telefóne! Ovládne váš telefón, ukradne vám peniaze či fotky

Domáce maslo, ktorému sa nič nevyrovná

Nedá nám neprezradiť návod na prípravu tohto kulinárskeho zázraku. Najprv si pripravte smotanu a pohár. Tekutinu nalejte do nádoby, mala by siahať maximálne do polovice nádoby. Veko pevne uzavrite a začnite ho veľmi intenzívne pretrepávať. Robte to niekoľko minút. Medzitým môžete odpočívať, ale snažte sa rýchlo vrátiť k pretrepávaniu.

Maslo vyberte z nádoby a na krátku chvíľu ho ponorte do studenej vody. Potom výrobok stlačte, aby ste sa zbavili prebytočnej tekutiny. Maslo z nádoby je teraz hotové. Môžete si ho hneď vychutnať. Stačí si ho natrieť na krajec chleba. Jeho chuť si okamžite zamilujete. Dobrým nápadom je pridať cesnak, bazalku alebo kôpor. Ak chcete výrobok použiť na prípravu koláča alebo nejakého iného pokrmu, nebude to žiadny problém.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
O ktorej hodine a kde na Slovensku bude vidieť zatmenie Mesiaca? Krvavý Mesiac už dnes večer!

Tu máte celý video-návod:


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *