Takto si doma rýchlo vyrobíte domáce maslo a ušetríte na drahom z obchodu

Snimka obrazovky 2023 08 15 o 20.40.00
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Nebudeme si klamať, ceny potravín v obchodoch sú veľmi vysoké. Často máme pocit, že preplácame, najmä keď kupujeme maslo. Vedeli ste, že si ho môžete pripraviť sami doma? Stačí vám na to jedna surovina a pohár. Recept je triviálny.

Domáce maslo v pohári je veľmi jednoduché na prípravu a chutí šialene. Možno ho obohatiť o rôzne prísady. Ideálny je cesnak, bazalka alebo kôpor. Maslo bude potom úplne aromatické.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Silné búrky a výdatný dážď zasiahli Slovensko: Najviac zrážok hlásia zo stredného Slovenska

Ako vyrobiť domáce maslo v pohári?

Maslo sa na našom stole objavuje veľmi často. Nevieme si bez neho predstaviť sendviče. Vďaka tejto ingrediencii chutia oveľa lepšie. Okrem toho ho používame na prípravu najrôznejšieho pečiva a na prípravu mnohých jedál. Jediné, čo nám nedá spať, je cena. Za maslo musíme zaplatiť veľa. Niekedy sa rozhodneme, že ho nebudeme kupovať alebo ho nahradíme margarínom či inými lacnými náhradami.

Už to nemusíme robiť, pretože si tento produkt môžeme ľahko pripraviť doma. Tento recept na maslo v pohári pochádza z kanálu YouTube s názvom bonkol. Potrebujete naň len dve veci – 30-percentnú smotanu a pohár.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Čo sadiť vedľa čučoriedok: Najlepšie rastliny pre bohatú úrodu a zdravý rast

Domáce maslo, ktorému sa nič nevyrovná

Nedá nám neprezradiť návod na prípravu tohto kulinárskeho zázraku. Najprv si pripravte smotanu a pohár. Tekutinu nalejte do nádoby, mala by siahať maximálne do polovice nádoby. Veko pevne uzavrite a začnite ho veľmi intenzívne pretrepávať. Robte to niekoľko minút. Medzitým môžete odpočívať, ale snažte sa rýchlo vrátiť k pretrepávaniu.

Maslo vyberte z nádoby a na krátku chvíľu ho ponorte do studenej vody. Potom výrobok stlačte, aby ste sa zbavili prebytočnej tekutiny. Maslo z nádoby je teraz hotové. Môžete si ho hneď vychutnať. Stačí si ho natrieť na krajec chleba. Jeho chuť si okamžite zamilujete. Dobrým nápadom je pridať cesnak, bazalku alebo kôpor. Ak chcete výrobok použiť na prípravu koláča alebo nejakého iného pokrmu, nebude to žiadny problém.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vodič vo Vigľaši vpálil rýchlosťou 150km/h do ženy. Jej telo letelo desiatky metrov a on ušiel

Tu máte celý video-návod:


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *