Trik s čistou vodou zaručí, že banány ostanú čerstvé dva týždne

bananas 1354785 1920
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Nekupujte nič, čo by ste mohli ušetriť! Ľahko sa píše, ťažšie sa robí. Banány sú jedným z tých druhov ovocia, ktoré sa v obchode alebo v stánku ľahko pokazia. Jednoducho si ich naberieme hŕbu a potom sa čudujeme, že tak rýchlo strácajú svoju čerstvosť. Ukazuje sa, že existuje pomerne jednoduchý spôsob, ako nimi neplytvať.

Banány sú jedným z našich najobľúbenejších druhov ovocia na Slovensku. Majú mnoho cenných vlastností, ktoré do veľkej miery závisia od stupňa ich zrelosti. Zelené, žlté a prezreté plody sa líšia aj chuťou.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ako si v zime udržať pevnú imunitu: Vyhnite sa týmto potravinám

Preto nám všetkým chutia trochu iné banány. Často ich kupujeme nezrelé a zdá sa, že sa dajú dlho skladovať. Stáva sa však, že sa rýchlo pokryjú hnedými škvrnami a stratia svoju čerstvosť. Samozrejme, takéto banány sa dajú použiť na koláče alebo torty. Existuje však spôsob, ako ich udržať pevné až 15 dní.

Skúste trik z internetu

Najjednoduchšie nápady sú najlepšie? V kuchyni to často funguje. Používateľ internetu Dustin Hadley na svojom účte ukázal spôsob, ako banány skladovať dlhšie. Jednoducho ponoril stopky jedného trsu ovocia do vody a nechal ich 12 dní vedľa druhého trsu zbaveného vody.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Najzdravšia zelenina na svete, ktorú v obchodoch obchádzame

Ukázalo sa, že banány ponorené do vody boli oveľa čerstvejšie. Boli pokryté hnedými škvrnami a stále dozrievali, ale zostali pevné a tvrdé. Banány ponechané bez vody sa rozpadali. túto metódu sa oplatí vyskúšať, keď kupujete zelené, nezrelé banány. Pri metóde s vodou vydržia v dobrom stave viac ako 15 dní. Použitie potravinovej fólie bude fungovať podobne. Jednoducho ňou zabaľte stonky banánov.

Výber, farba

  • Zelené banány sú tvrdé a nie veľmi sladké. Majú najviac škrobu a najmenej cukru a sú vhodné pre chudnúcich a diabetikov. Mierne zelené sú však chutnejšie – sú už sladšie a rozhodne ľahšie stráviteľné.
  • Žlté – tieto banány sa považujú za úplne zrelé. Na šupke nemajú žiadne škvrny a sú sladké. Obsahujú sacharidy a vlákninu. Rýchlo dodávajú pocit sýtosti. Odporúčajú sa pre deti a mali by sa jesť aj po infekcii. Skladujte ich na chladnom a tmavom mieste, pretože tak rýchlo nedozrejú.
  • Hnedé – čím je banán tmavší, tým je sladší. Dužina je vtedy tiež veľmi mäkká a môže sa použiť namiesto cukru, napr. do koláčov, smoothies, koláčov. Takéto ovocie je mimoriadne ľahko stráviteľné.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Dajte si kúsok tohto prášku do kávy. Pomáha chudnúť

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *