Tvrdý chlieb budete mať hneď mäkkučký. Ukrajinka prezradila Slovákom trik

chleba chlieb

Chlieb je stále základom raňajok a občerstvenia a je tiež obľúbenou prílohou niektorých teplých jedál. Aby ste ho udržali dlho čerstvý, musíte dodržiavať pravidlá správneho skladovania. Ak predsa len stvrdne, poradíme vám, ako ho opäť urobiť mäkkým.

Vôňa čerstvého chleba

Vôňa čerstvého chleba je omamná a lákavá. Je dôvodom, prečo pekári zvyknú pri príprave chleba nechávať otvorené dvere na ulici. Práve táto vôňa lákala okoloidúcich, aby vstúpili do obchodu a kúpili si chlieb. Chlieb je základom stravy už stovky rokov, a hoci sa jeho zloženie upravovalo a menilo, pravdou zostáva, že je sýty a chutný.

Určite sa zhodneme na tom, že chlieb chutí najlepšie čerstvý, preto vám prinášame niekoľko rád, ako ho udržať čerstvý čo najdlhšie.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Pripravte si ovsenú kašu takto a stane sa z nej spalovač tukov

Rozpečte starý chlieb

Ak vložíte jednodňové rožky na chvíľu do horúcej rúry, viete, že ich môžete premeniť na chrumkavú dobrotu. Podobný trik môžete vyskúšať aj s bochníkom chleba. Stačí, ak ho potriete studenou vodou alebo nakrátko ponoríte pod tečúcu vodu. Potom ho položte na plech s papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 160 °C. Chlieb sa musí zohrievať približne 8 až 10 minút.

Keď ho vyberiete z rúry, bude opäť taký voňavý a chrumkavý, ako keby ste ho práve priniesli čerstvý. Najlepšie bude chutiť ešte teplý na raňajky, desiatu alebo večeru.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Zmiešajte s vodou a uhorky zalejte. Ochránite ich pred horúčavami

Ako použiť starý chlieb

Starý chlieb sa dá použiť na mnoho účelov. Viete, že z neho môžete pripraviť toasty alebo ho zabaliť do vajíčka. Je tiež výborný nakrájaný na kocky a opečený na krutóny, ktoré môžete neskôr dať do polievky. Poslúži vám aj na zahustenie polievok alebo gulášov. Nakrájaný na mimoriadne tenké placky chutí ako chlebové lupienky. Stačí plátky potrieť cesnakom a soľou a dať pod gril. Je však potrebné pripraviť plátky nie hrubšie ako 2 mm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *