Tridsaťpäť stupňov v tieni urobí svoje – účinne nás nasmeruje k tomu, aby sme usilovne hľadali spôsoby, ako ochladiť svoje telo. Treba to však robiť hlavou, inak by ste si mohli ublížiť. Máme pre vás ideálny recept na takéto dni. Nízkokalorický, chutný a…. úžasne studený!
Dostatočná hydratácia je v súčasnosti témou číslo jeden pre všetkých, ktorí sa chcú počas horúčav udržať vo forme. Táto otázka nie je žiadna maličkosť. Závraty a bolesti hlavy, nafúknutý žalúdok a slabosť sú len začiatkom dlhého zoznamu následkov dehydratácie. Na druhej strane, koniec tohto zoznamu je skutočne dramatický.
A predsa, človek nemôže prežiť len na vode. Vysoké teploty nás môžu odradiť od výdatného jedla (a niekedy je to dobre!), preto sú recepty na občerstvenie, ktoré nás nielen zasýtia, ale aj schladia, dnes cennejšie ako zlato. My máme presne takýto recept. Nízkokalorická domáca banánová zmrzlina – môže byť niečo lepšie?
Na túto otázku si odpovieme sami: nie. Koniec koncov, pokiaľ ide o zmrzlinové občerstvenie, nemali by sme sa príliš nechať uniesť. V horúcom počasí ide predovšetkým o to, aby bola strava ľahko stráviteľná, a kalorická, cukrová a vysokoenergetická zmrzlina z obchodu tomu odporuje. Namiesto preplácania v zmrzlinárni sa preto rozhodnite pre nasledujúci recept. Vaše telo sa vám poďakuje!
Domáca nízkokalorická banánová zmrzlina
Ingrediencie:
- 3 zrelé banány,
- niekoľko lyžíc odtučneného mlieka,
- štipka škorice,
- hrsť obľúbeného lesného ovocia: maliny, čučoriedky, borievky.
Spôsob prípravy:
- Banány ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Vložte ich do nádoby a vložte na niekoľko hodín do mrazničky (dobrý nápad je urobiť to večer a vybrať banány tesne pred tým, ako začnete vyrábať zmrzlinu).
- Ďalším krokom je pridať k zmrazeným banánom bobuľové ovocie, niekoľko lyžíc mlieka a korenie, napríklad škoricu. Všetko dôkladne rozmixujte a máte hotovo.
- Hneď krájajte a túto zmrzlinu nemrazte, pretože v tejto konzistencii zmrzne na kosť. Vychutnajte si ju!