Vďaka tomuto receptu sa každodenný chlieb zmení na kompletné, chutné a prekvapivé jedlo. Stačí pridať vajíčka a vybrané doplnky. Toto jedlo je večera na rozdiel od iných.
Pečený chlieb
Slováci poznajú používanie vydlabaného chleba ako nádoby. Často takto podávame napríklad cesnakovú polievku . Jedlo, ktoré tu ukazujeme, je však iné.
Chlebová kôrka nie je ani tak polievková misa, ale plnohodnotná ingrediencia podávaného jedla, či dokonca jeho základ. To je základ pre vytvorenie dokonalého kastróla , s ingredienciami sa dá žonglovať, koľko len chladnička dovolí.
Chlebová kastról
Na prípravu tohto kastróla bude fungovať akýkoľvek chlieb, na ktorý si spomeniete . Najlepšie, ak nie je príliš veľké a má okrúhly tvar – a tých je v našich pekárňach dosť. Ilustrácie k receptu sme prevzali z kanála Recetas apetitosas, kde sa používa tmavý ražný chlieb.
- Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 2 bochníky chleba (alebo jeden väčší)
- 8 vajec
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 1 zväzok pažítky
- 2 guľôčky mozzarelly
- Soľ, korenie, granulovaný cesnak, vybrané bylinky
Pečený chlieb
Kuracie mäso nakrájame na celkom malé kocky a orestujeme s korením na malom množstve olivového oleja dozlatista. Odložíme nabok vychladnúť.
Z okrúhlych bochníkov chleba odrežeme vrch a vydlabeme ich, nie však veľmi opatrne. Do každého bochníka nalejte 4 vajcia bez toho, aby ste ich rozbili . Dochutíme soľou a korením.
Nasekajte pažítku, mozzarellu nakrájajte na plátky a papriku na malé kocky. Môžete pridať aj huby, olivy alebo viac zeleniny. Do chleba vložte kuracie mäso, zeleninu a pažítku.
Kastról prikryjeme plátkami mozzarelly a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 40 minút pri 170 stupňoch . Podávame na plátky alebo nakrájame ako tortu.