chlieb1
Slovensko

Vajíčka vylejeme do chlebíka a pridáme ešte toto. Vyskúšajte tento hit

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Vďaka tomuto receptu sa každodenný chlieb zmení na kompletné, chutné a prekvapivé jedlo. Stačí pridať vajíčka a vybrané doplnky. Toto jedlo je večera na rozdiel od iných.

Pečený chlieb

Slováci poznajú používanie vydlabaného chleba ako nádoby. Často takto podávame napríklad cesnakovú polievku . Jedlo, ktoré tu ukazujeme, je však iné.

Chlebová kôrka nie je ani tak polievková misa, ale plnohodnotná ingrediencia podávaného jedla, či dokonca jeho základ. To je základ pre vytvorenie dokonalého kastróla , s ingredienciami sa dá žonglovať, koľko len chladnička dovolí.

Chlebová kastról

Na prípravu tohto kastróla bude fungovať akýkoľvek chlieb, na ktorý si spomeniete . Najlepšie, ak nie je príliš veľké a má okrúhly tvar – a tých je v našich pekárňach dosť. Ilustrácie k receptu sme prevzali z kanála Recetas apetitosas, kde sa používa tmavý ražný chlieb.

  • Ingrediencie
  • 500 g kuracie prsia
  • 2 bochníky chleba (alebo jeden väčší)
  • 8 vajec
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 1 zväzok pažítky
  • 2 guľôčky mozzarelly
  • Soľ, korenie, granulovaný cesnak, vybrané bylinky
chleba

Pečený chlieb

Kuracie mäso nakrájame na celkom malé kocky a orestujeme s korením na malom množstve olivového oleja dozlatista. Odložíme nabok vychladnúť.

Z okrúhlych bochníkov chleba odrežeme vrch a vydlabeme ich, nie však veľmi opatrne. Do každého bochníka nalejte 4 vajcia bez toho, aby ste ich rozbili . Dochutíme soľou a korením.

Nasekajte pažítku, mozzarellu nakrájajte na plátky a papriku na malé kocky. Môžete pridať aj huby, olivy alebo viac zeleniny. Do chleba vložte kuracie mäso, zeleninu a pažítku. 

Kastról prikryjeme plátkami mozzarelly a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 40 minút pri 170 stupňoch . Podávame na plátky alebo nakrájame ako tortu.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *