Vedeli ste, na čo sa používa štvrtá strana strúhadla?

struhadlo
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Strúhadlo je všestranné kuchynské príslušenstvo. Umožňuje strúhať zeleninu, syr, mäso a ďalšie produkty. Je tiež užitočné na výrobu strúhanky. Oplatí sa mať ho v kuchyni, najmä ak radi šľaháte. Prezradíme vám zaujímavý fakt – na čo sa používajú bočné strany strúhadla.

Strúhadlo urýchľuje množstvo úkonov v kuchyni. Práve vďaka nemu, ak nemáme nastrúhaný syr, môžeme ho rýchlo nastrúhať. Možno ho použiť aj na odstránenie šupky z paradajok. Tu sa dozviete, ako ho ešte môžete v kuchyni využiť. Nie nadarmo má štyri rôzne strany.

Na čo sa používajú rôzne strany strúhadla?

Strúhadlo je jedným zo základných kuchynských nástrojov, ktoré máme doma. Je veľmi univerzálne, pretože na ňom môžete nastrúhať takmer všetky potraviny. Najčastejšie sa používa na strúhanie zemiakov na zemiakové placky, červenej repy na kašu alebo na prípravu šalátov.

Každá strana strúhadla má inú štruktúru stien a veľkosť ôk čepele. Zo všetkých stien strúhadla sa najčastejšie používa tá s najväčšími okami, na ktorej sa pripravuje dokonalý syr na pizzu.

Druhá má naopak menšie a veľmi ostré, ktoré použijete na strúhanie citrusovej kôry alebo tvrdých syrov. Tretí má malé oká a používa sa na prípravu veľmi jemných ingrediencií. Štvrtá strana, ktorú používame najmenej, má nože a pomocou nich môžete veľmi rýchlo a pohodlne krájať zeleninu na šaláty alebo sendviče bez použitia samostatného noža.

Ako strúhadlo používate?

Máme pre vás aj trik, ako ho lepšie používať bez obáv, že si porežete prsty. Umiestnite ho do vodorovnej polohy, nielenže si tak ochránite ruky, ale ak strúhate syr, nebude sa vám toľko rozlievať do strán. V prípade, že potrebujete nastrúhať cesto, je najlepšie ho predtým na niekoľko minút vložiť do mrazničky, keď ho vyberiete, bude tvrdšie a ľahšie sa bude strúhať. Na strúhadlo používame aj olej alebo maslo v spreji. Strúhanie je potom oveľa jednoduchšie, pretože stena sa stane klzkou a výrobky po nej môžete voľnejšie posúvať. Takto si uľahčíte a urýchlite prácu a lupienky budú vychádzať rovnomerne. Veľa šťastia!


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *