Túto stranu strúhadla skoro nikto nepoužíva. Keď vám to ukážeme, začnete

struhadlo
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Strúhadlo je úžasný pomocník a na Slovensku asi neexistuje kuchyňa, kde by chýbalo. Každý sa ho nejako intuitívne naučí používať, ale možno budete prekvapení, aké všetky funkcie má.

Tajomná štvrtá strana

Mnoho ľudí napríklad používa len dve strany zo štyroch, a to tie najväčšie. Mnohí ľudia potom ešte vedia používať tú tretiu. Takzvanú štvrtú stranu strúhadla však takmer nikto nepoužíva, pretože netuší, na čo slúži.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Horoskop na jar 2025: Tieto znamenia budú mať viac peňazí

Táto strana má zvyčajne len jednu, ale v niektorých prípadoch tri podlhovasté čepele. Tieto čepele pracujú v jednom smere, okrem jednej, ktorá má otvory, ktoré sú prepichnuté a smerujú von po celom obvode.

Táto strana strúhadla je úplne fantastická, keď potrebujete nastrúhať tvrdé, suché potraviny, ktoré sa zmenia na jemný prášok. Takto napríklad pripravíte strúhanku zo starých rožkov. Môžete však strúhať aj chlieb alebo tvrdé syry, napríklad parmezán. To však nie je všetko. Na strúhanie sa výborne hodí aj čokoláda, tyčinky škorice, muškátový oriešok alebo citrónová kôra.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Denný horoskop na piatok 21. marca 2025

Ako správne používať strúhadlo

Na záver uvedieme niekoľko veľmi užitočných tipov, ako strúhadlo používať. V prvom rade si uvedomte, že je na ňom veľa malých otvorov, ktoré sa upchávajú a ktoré umývačka riadu často umýva veľmi nedokonale. Preto sa odporúča umývať strúhadlo ručne, pomocou kefky. Len naň nepoužívajte špongiu, pretože by sa roztrhlo. Po umytí je dobré nechať strúhadlo vysušiť na vzduchu, pretože použitím handričky by sa mohlo tiež roztrhnúť.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Chlapci na východe týrali muža, stiahli mu nohavice a prišiel o nohy. Trest je smiešny

Ak potrebujete nastrúhať maslo alebo mäkšie syry, vložte ich predtým do mrazničky. Len na malú chvíľu. Stvrdnú a nebudú sa toľko lepiť na kov. Je tiež dobré strúhať v rukaviciach, pretože čím väčšou silou strúhate, tým je väčšia pravdepodobnosť, že si na strúhadle poškodíte prst.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *