Vlašské orechy budú výborné aj po rokoch. Urobte s nimi toto

orechy
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Jedným z najobľúbenejších orechov sú vlašské orechy. Nielenže potešia svojou chuťou, ale majú aj veľa výživových hodnôt. Ako ich však skladovať, aby zostali dlho čerstvé a aromatické? Ukazuje sa, že na pomoc prichádza jeden šikovný trik.

Tohtoročná úroda vlašských orechov bola v niektorých prípadoch naozaj impozantná. Ako ich však skladovať, aby si dlho zachovali čerstvosť a aromatickosť?

Stačí vyskúšať jeden šikovný domáci trik, vďaka ktorému vám úroda vydrží až do ďalšej sezóny a dokonca aj dlhšie.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Prečo by ste mali spať so zatvorenými dverami v spálni?

Ako skladujete vlašské orechy? Budú perfektné celé mesiace

Suché a očistené vlašské orechy v škrupine sa dajú pohodlne skladovať mnoho mesiacov, ak im poskytnete správne podmienky. Najlepšie je umiestniť ich do veľkých debien, kde budú voľne uložené.

Takto pripravené by mali byť na chladnom, vzdušnom a tmavom mieste. Potom ich nebude strašiť pleseň a dokonca si zachovajú svoju vynikajúcu chuť a štruktúru. Nie každý však vie, že vlašské orechy sa dajú aj zamraziť. Stačí odstrániť škrupiny a šupky a orechy zabaliť do vreciek na zips. Takto ich môžete vložiť do mrazničky, kde si zachovajú všetky svoje vlastnosti až dva alebo tri roky.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Chcete dobre zaspať? Zjedzte toto pred spaním a vyhnite sa tomuto

Aké sú výhody konzumácie vlašských orechov? Chutia skvele nielen ako občerstvenie

Vlašské orechy sú nielen veľmi chutné, ale aj plné výnimočných vlastností, preto sa ich oplatí zaradiť do každodenného jedálnička. Sú plné bielkovín, vlákniny a nenasýtených mastných kyselín. Sú tiež vynikajúcim zdrojom draslíka, horčíka, fosforu a kyseliny listovej. Obsahujú aj vitamín E.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vyrobte si masku proti vráskam. Všetko máte už v kuchyni

Môžu sa jesť surové ako zdravé občerstvenie, ale sú výborné aj ako prísada do koláčov a dezertov. Výborne chutia aj ako súčasť slaných jedál, šalátov, omáčok a dokonca aj dusených pokrmov. Oplatí sa tiež nasekať vlašské orechy a ozdobiť nimi pokrmy, napr. posypať nimi cestoviny.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *