Vlašské orechy musíte skladovať takto, aby ostali dlho čerstvé

orechy
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Mnohí z nás ich milujú a koniec novembra je najlepší čas na ich prípravu na vianočné pečenie. Nie vždy však vieme, ako ich správne skladovať, čo spôsobuje, že sa rýchlo kazia a horknú. Ukazuje sa, že je to jednoduchšie, ako sa zdá.

Orechy sa už roky považujú za zdroj kyselín, vitamínov a minerálov. Niet divu, táto tvrdá škrupina skrýva skutočný poklad. Preto je dôležité vedieť, ako sa o ne starať, a vlašské orechy budú bez úhony ležať celé mesiace. Otázka, ako ich skladovať, je pre mnohých tvrdým orieškom.

Čo obsahujú vlašské orechy?

Tieto nenápadné hnedé guľôčky okolo seba nahromadili mnoho nepriaznivých mýtov, väčšina z nich je však nepravdivá. Orechy sú bohaté na minerálne látky, konkrétne na horčík, draslík a fosfor, ako aj na vitamíny, najmä vitamín E. Okrem toho obsahujú kyselinu listovú, vlákninu aj bielkoviny. Za zmienku stojí, že orechy sú zdrojom nenasýtených tukov, ktoré majú okrem iného pozitívny vplyv na činnosť mozgu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ochráňte takto ovocné stromy pred zimou. Dôležité kroky

Tým sa však zázračné vlastnosti vlašských orechov nekončia, pretože majú antibakteriálne a protizápalové účinky a ich pravidelná konzumácia zlepší tráviaci systém a zníži krvný tlak. Obrovskej obľube sa tešia aj zdravotné tinktúry z listov alebo zelených plodov vlašského orecha.

Mnohí ich najradšej konzumujú surové, priamo zo škrupiny, iní ich používajú do pečiva alebo ako prílohu. Preto neexistuje jednotné pravidlo o ich vhodnom použití v kuchyni.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Babičkin trik, ako mať kuchynské utierky ako nová. Takto ich vyvarte

Ako správne skladovať vlašské orechy?

Zvyčajne ich skladujeme v škrupine, pretože po jesennom zbere je to oveľa pohodlnejšie. Preto je dôležité pripraviť si vhodné miesto a nádoby na ich uskladnenie. Najlepšie sa na to hodia veľké debny, pretože orechy v nich budú mať potrebnú vôľu. Teraz to celé umiestnite na chladné miesto, najlepšie do pivnice, podkrovia alebo špajze. Tým sa zabezpečí, že orechy prežijú ďalšiu sezónu a určite nesplesnivejú.

Čo však s rozdelenými orechmi? Tie sú zvyčajne najväčším problémom, keď ich zostane príliš veľa. Môžete ich skúsiť zjesť, ale je to účinný spôsob? Mnoho ľudí si rado pomaly pripravuje potrebné ingrediencie na vianočné pečenie počas jesenných večerov. Nie je to inak ani v prípade orechov, ktoré je potrebné rozdrviť, aby sa dali použiť v kuchyni.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vedci zistili, čo sa deje v tele, keď vypijete denne tri kávy

Preto to môžete urobiť bez akýchkoľvek obáv, pretože ich stačí dať do závitových vrecúšok a potom do mrazničky. Toto vynikajúce a jednoduché riešenie zabezpečí, že orechy budú vždy čerstvé a na dosah ruky. Ušetríte si tak čas, ktorý by ste museli stráviť ich lúskaním niekoľko hodín.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *