• 13 augusta, 2023
  • Zatiaľ bez komentára
  • 4minúty čítania

Vložte toto do chlebníka a vás chlieb bude čerstvý a mäkký dva týždne

Vložte toto do chlebníka a vás chlieb bude čerstvý a mäkký dva týždne

Základom dobrých raňajok je čerstvý a mäkký chlieb. Bohužiaľ, chlieb je čerstvý maximálne 2-3 dni. Potom vyschne alebo splesnivie. Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako to napraviť. Poradíme vám, ako skladovať chlieb, aby zostal dlho mäkký a chutný.

Správne skladovanie potravín je veľmi dôležité, ak chcete jesť čerstvé a chutné výrobky. Správne balenie tiež pomáha vyhnúť sa vyhadzovaniu potravín do odpadu. Preto sa oplatí vedieť, ako skladovať chlieb. Stačí jednoduchý trik, aby zostal dlho mäkký.

Ako skladovať chlieb?

Chlieb ponechaný dlho vonku môže rýchlo stuchnúť alebo splesnivieť. Pred oboma týmito možnosťami ho môžete ochrániť správnym skladovaním. V prvom rade by ste mali chlieb skladovať v chlebníku, ktorý ho chráni pred svetlom a vlhkosťou, ale zároveň zabezpečuje správnu cirkuláciu vzduchu.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Položte toto k chlebu a ostane čerstvý a mäkký niekoľko týždňov

Okrem toho je najlepšie vložiť chlieb do plátenného vrecka, zabaliť ho do pergamenového papiera alebo do látky z prírodného materiálu. Zabalenie chleba do hliníkovej fólie môže predĺžiť jeho čerstvosť, ale ak takto zabalíte ešte teplý bochník, môže sa stať, že ho zaparíte. Ak chcete predĺžiť čerstvosť svojho obľúbeného chleba, môžete ho rozdeliť a zamraziť alebo použiť jednoduchý trik, vďaka ktorému ho budete môcť jesť až 2 týždne.

Ako skladujete chlieb, aby vydržal dlhšie čerstvý?

Chlieb vydrží primerane čerstvý 2 až 3 dni. Rožky je najlepšie zjesť najneskôr po 2 dňoch, pretože stvrdnú. Obdobie, keď je chlieb čerstvý, však môžete výrazne predĺžiť. Stačí použiť veľmi jednoduchý patent, ktorý ho ochráni pred plesňami a predĺži jeho trvanlivosť.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Nevyhadzujte šupky z cesnaku. Majú tieto úžasné schopnosti

Do chlebníka vložte 2-3 kocky cukru. Budú pôsobiť ako konzervačný prostriedok a absorbovať vlhkosť. Ak nekupujete kocky cukru, môžete použiť sypký cukor. Na tanierik alebo viečko od pohára dajte 2-3 čajové lyžičky prášku a vložte do chlebníka. Len dávajte pozor, aby ste ho nerozsypali.

Čo ďalšie je dobré dať do chlebníka?

Cukor účinne chráni chlieb pred plesňami. A čo problém vysychania chleba? Existuje rovnako jednoduché riešenie. Aby chlieb zostal dlhšie mäkký, môžete do chlebníka vložiť vetvičku zeleru, kúsok jablka alebo nakrájaný zemiak. Každá z týchto rastlín „odovzdá“ chlebu vlhkosť. Vďaka tomu zostane váš bochník chleba a rožky mäkké niekoľko dní.

Podobné články

Položte toto k chlebu a ostane čerstvý a mäkký niekoľko týždňov

Položte toto k chlebu a ostane…

Vzhľadom na krátku dobu trvanlivosti sme…
Dávate pečivo do mrazničky, aby bolo čerstvé? Nerobte to! Povieme vám prečo

Dávate pečivo do mrazničky, aby bolo…

Väčšina z nás má tendenciu ukladať…
Zabaľte chleba do tohto a vydrží vám čerství veľmi dlho

Zabaľte chleba do tohto a vydrží…

Jednou z najdôležitejších potravín v histórii…
Chcete mať dlho čerstvý chlieb? Vložte k nemu potravinu, ktorá by vás nenapadla

Chcete mať dlho čerstvý chlieb? Vložte…

Dobrý bochník chleba je základom väčšiny…

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *