• 11 augusta, 2023
  • Zatiaľ bez komentára
  • 3minúty čítania

Voda zo zemiakov je hotový zázrak. Takéto účinky dokáže mať

Voda zo zemiakov je hotový zázrak. Takéto účinky dokáže mať

Končí voda zo zemiakov zvyčajne v umývadle? Niet divu, donedávna som to robila aj ja, ale naučila som sa geniálny trik, ako tento „odpad“ využiť. Odteraz už nič nevyjde nazmar!

Ako málo sa hovorí o tom, že voda zo zemiakov sa dá využiť na mnoho spôsobov. Táto zakalená tekutina je bohatá na škroby a cenné minerály, ktoré sú prospešné pre náš organizmus. Tak čo, ste zvedaví, ako sa dá využiť?

Zemiaková voda je skutočný poklad

Niečo, čo treba zdôrazniť hneď na začiatku, je, že zemiakovú vodu možno využiť nielen v kuchyni, ale aj pri čistení domácnosti alebo v kozmetike. Prvým a najobľúbenejším spôsobom využitia zemiakovej vody je pridať ju do omáčky ako zahusťovadlo.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Vložil kameru do umývačky riadu a ukázal, čo sa v nej deje. Radšej už bude umývať ručne

Stačí niekoľko polievkových lyžíc a riedka omáčka sa stane úžasne krémovou. Škrob vo vode spojí všetky ingrediencie dohromady a minerály, budú mať pozitívny vplyv na naše telo, vlasy a pokožku. Zemiakovú vodu môžeme použiť ako brilantný prostriedok na oplachovanie vlasov, ktorý im dodá lesk a hodvábnu hebkosť.

Masky zo zemiakovej múky sú bežnou kúrou pre ľudí, ktorým záleží na stave ich vlasov. Keď sme sa presunuli do kúpeľne, stojí za zmienku, že vodu s obsahom škrobu možno použiť na každodenné čistenie. Vodný kameň a hrdza nemajú proti tomuto prírodnému prípravku šancu.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Maximálne toľkoto dní, by ste mali nosiť jedno pyžamo, inak riskujete

Tekuté obyčajné zlato z Talianska alebo voda z cestovín

Podobne ako zemiaky, aj cestoviny zanechávajú škrobovú vodu, ktorá sa dá využiť na mnoho spôsobov. Okrem toho, že ju pridávame do omáčok na ich zahustenie, stojí za zmienku aj to, ako skvele nadýcha cesto. Najlepší pekári si nevedia predstaviť výrobu chleba alebo rožkov bez pridania vody z cestovín. Pečivo je oveľa kyprejšie a mäkšie, ak doň pridáte trochu tekutého zlata.

Na druhej strane, ak máte problémy s trávením strukovín, možno budete musieť zmeniť spôsob ich prípravy. Stačí strukoviny cez noc namočiť do vody na cestoviny a budú pre váš žalúdok priateľskejšie.

Podobné články

Vidličku pichnite do zemiaka a už to budete robiť stále

Vidličku pichnite do zemiaka a už…

Neradi lúpete zemiaky? Nie ste jediní.…
Zemiakovou šupkou potrite váš príbor či sklo. Osvedčený trik poradila babička

Zemiakovou šupkou potrite váš príbor či…

Zemiaky okrem svojich nesporných chuťových vlastností…
Nevylievajte vodu zo zemiakov. Prezradíme vám jej čarovné schopnosti

Nevylievajte vodu zo zemiakov. Prezradíme vám…

Naše myslenie sa postupne začína meniť.…

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *