Vyrobte si kvalitné maslo sami doma. Bude to lacné a zdravšie

maslo rakovina

Najmä pred Vianocami mnohí z nás riešia cenu masla. Niektorí ho kupujú vo výpredajoch počas roka a ukladajú do mrazničky, iní sa spoliehajú na to, že si ho vyrobia sami doma. Ako na to? Je to nečakane jednoduché!

Maslo si môžete vyrobiť doma

Niekedy sa stane, že maslo doma jednoducho nemáme a do obchodu je to ďaleko. Inokedy sme ho nechceli kupovať, pretože bolo príliš drahé. Alebo sa nám možno nepáči kvalita kupovaného masla. Existuje mnoho dôvodov, prečo si vyrobiť vlastné domáce maslo.

Ak si chcete vybrať rýchly a jednoduchý spôsob výroby vlastného masla, určite siahnite po recepte, v ktorom sa píše, že maslo môžete vyrobiť z bieleho jogurtu. Bude vás to stáť len cenu jogurtu a pár minút práce – o zvyšok sa postará chladnička, v ktorej vaše maslo stuhne.

Nezabudnite pozrieť toto:  Cena masla neustále rastie. Na pultoch sa objavilo lacné, ale s iným zložením

Potom z neho môžete pripraviť čokoľvek – napríklad vianočné koláčiky, na ktoré sa už teší celá rodina.

Ako si vyrobiť vlastné maslo?

Koniec koncov, maslo sa kedysi vyrábalo, nie kupovalo, tak prečo by ste to teraz nemohli skúsiť?

Siahnite po 500 ml jogurte a vyberte si naozaj kvalitný, hustý výrobok.

Celý obsah pohára nalejte do mixéra a pridajte asi tri štvrtiny pohára vody. Nechajte ho rozmixovať – čoskoro uvidíte, ako sa tekutina oddeľuje od tuhej hmoty, a to je presne to, čo chceme. Malo by to trvať niekoľko minút. Ku koncu celého procesu môžete pridať dve alebo tri kocky ľadu.

Nezabudnite pozrieť toto:  Je dobré občas nasypať soľ do práčky. Veľmi to pomôže

Použite plátno na syr

Syrové plátno sa odjakživa používalo na výrobu masla a bude sa hodiť aj teraz. Obsah mixéra cez ňu preceďte. Všetka prebytočná tekutina by mala stekať, zatiaľ čo v plátne na syr vám zostane len hrudka masla. Ešte raz ho poriadne vyžmýkajte, aby ste sa skutočne zbavili všetkej tekutiny.

Potom maslo zrolujte do guľôčky a zabaľte ho napríklad do potravinovej fólie alebo ho vložte do formy. V chladničke za niekoľko hodín stuhne a potom môžete použiť maslo, ktoré ste si sami vyrobili!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *