Žiadna lyžica. Takto vyčistíte tekvicu o veľa rýchlejšie a ľahšie

pexels olia danilevich 5490802
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Nezáleží na tom, či z neho chcete pripraviť polievku, konzervy alebo halloweenskú dekoráciu. Každú tekvicu je potrebné najprv vydlabať. Tu je návod, ako to urobiť, aby odpad neskončil po celej vašej kuchyni. Musíte si len vybrať správny nástroj. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, lyžica nie je najlepšou voľbou.

Odstránenie jadierok a vlákien dužiny je pomerne zdĺhavá práca. Okrem toho je pri nej veľa neporiadku. Stačí však zmeniť techniku a nástroj, aby ste tekvicu vydlabali rýchlo, efektívne a bez toho, aby ste nechcený obsah vysypali po celej kuchyni.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Žihľava sa vracia do kuchyne: Objavte jej liečivé účinky a nové možnosti využitia

Ako pripraviť tekvicu na vydlabávanie?

Ak chcete vedieť, ako vydlabávať tekvicu, musíte vedieť, že prvý krok je vždy rovnaký. Odrežte klobúk a odložte ho nabok. Nezabudnite, že otvor musí byť dostatočne veľký, aby ste doň mohli vložiť ruku a voľne s ním manévrovať. Ak máte v úmysle použiť tekvicu v kuchyni, môžete ju tiež rozrezať na polovicu, aby sa vám ľahšie vydlabával prebytočný obsah.

Na druhej strane, ak pripravujete tekvicu na Halloween, namiesto vrchnej časti je lepšie odrezať spodnú časť. Uľahčí vám to vykrajovanie strašidelnej „tváre“ a tiež oddiali pokazenie dekorácie. V spodnej časti tekvice sa hromadí voda a práve spodná časť hnije ako prvá.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Trik s ryžou urobí z hnedých banánov zase čerstvé a krásne žlté

Ako efektívne vydlabať tekvicu?

Väčšina ľudí používa lyžicu na odstránenie semien a vlákien dužiny z tekvice. Menej rozšíreným nástrojom je nôž, ktorý uľahčuje odrezávanie vlákien, ale núti obsah zeleniny odstraňovať rukou. V oboch prípadoch vzniká rovnaký problém – semienka a oranžové vlákna padajú na pracovnú dosku a podlahu a robia veľký neporiadok. Ako vydlabať tekvicu, aby ste sa tomu vyhli?

Mali by ste použiť iný nástroj, ktorý možno máte aj doma. Hovoríme o naberačke na zmrzlinu. Je hlbšia ako lyžica, takže s ňou naberiete viac semienok a nitiek, a keď vydlabete vnútro tekvice, odpad sa nerozsype po celej kuchyni. Vydlabete ňou tekvicu rýchlo a efektívne, a čo je najdôležitejšie, bez toho, aby ste zašpinili celú kuchyňu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Vylejte olej na vatu a položte na miesta, kde nechcete, aby vám chodili myši

Ako predĺžite životnosť svojej halloweenskej tekvice?

Ak má byť vaša vydlabaná tekvica halloweenskou dekoráciou, mali by ste sa postarať o to, aby vydržala čo najdlhšie. Preto by ste ju mali pred vybratím jej obsahu a vykrojením zakonzervovať. Môžete to urobiť pomocou nášho jednoduchého triku s bielidlom. Dobrým nápadom, ako sme už spomenuli, je vyrezať otvor skôr v spodnej časti ako v hornej časti zeleniny. Tekvica tiež vydrží dlhšie, ak namiesto vloženia sviečky do vnútra (ktorá urýchľuje hnitie) použijete svetelnú alebo LED reťaz.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *