Lis na cesnak je praktický a uľahčuje pridávanie aromatickej zeleniny do jedál. Keď som teda zistil, že ho nepoužívam veľmi dobre, zostal som v šoku. Ukazuje sa, že s jeho pomocou môžete ušetriť ešte viac času(foto:plenum.sk)
Rozdrviť cesnak nebolo nikdy také jednoduché
Príprava cesnaku na varenie môže zabrať veľa času. Aj keď použijeme špeciálny lis, úspora bude malá. Aspoň tak som si to myslel, kým som nezistil, že sa to dá zvládnuť aj jednoduchšie.
Môj priateľ bol prekvapený, že som sa pri varení s cesnakom toľko natrápila. Poradil mi, aby som sa vzdal jednej činnosti. Vysvetlím ďalej v článku.
Cesnak netreba šúpať
Výhodou použitia lisu na cesnak nie je len absencia prácneho jemného sekania. Ukazuje sa, že ani nemusíme šúpať strúčky . Vložte neolúpaný cesnak do lisu a presvedčte sa sami. Do misky sa dostane celá aromatická látka .
Keď som na vlastné oči videl, že tvrdá, nie veľmi chutná časť zeleniny sa do jedla nedostala, zostala som v úžase. Rozhodla som sa, že už nebudem strácať čas lúpaním zubov . Cesnak mám veľmi rada a teraz ho budem používať častejšie. Existuje veľa aplikácií.
Ako využiť cesnak v kuchyni?
V mnohých receptoch s cibuľou a paradajkami bude trocha cesnaku veľmi dobrým doplnkom. Výborne sa hodí aj k zemiakom a vinaigrette omáčkou , ktorá dodáva osobitosť a charakter.
Si riadne tupaá….
Opäť jeden zbytočný článok
Samozrejme že je treba najprv ošúpať cesnak a vložiť tam aspoň 3 strúčiky a prelisovať už čistý cesnak bez šupín
Toto sú naši hlúpi prispievatelia, ozaj kto ich školí ? Hanba im aj tým novinárom! Matovičova bývalá vláda si ich najala? Hrôza!