Celý život používam pretláčatko na cesnak nesprávne. Suseda mi poradila lepší spôsob

cesnak
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Lis na cesnak je praktický a uľahčuje pridávanie aromatickej zeleniny do jedál. Keď som teda zistil, že ho nepoužívam veľmi dobre, zostal som v šoku. Ukazuje sa, že s jeho pomocou môžete ušetriť ešte viac času(foto:plenum.sk)

Rozdrviť cesnak nebolo nikdy také jednoduché

Príprava cesnaku na varenie môže zabrať veľa času. Aj keď použijeme špeciálny lis, úspora bude malá. Aspoň tak som si to myslel, kým som nezistil, že sa to dá zvládnuť aj jednoduchšie.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Urobte toto vo februári a nebudete mať problém s burinou na jar

Môj priateľ bol prekvapený, že som sa pri varení s cesnakom toľko natrápila. Poradil mi, aby som sa vzdal jednej činnosti. Vysvetlím ďalej v článku.


cesnka1

Cesnak netreba šúpať

Výhodou použitia lisu na cesnak nie je len absencia prácneho jemného sekania. Ukazuje sa, že ani nemusíme šúpať strúčky . Vložte neolúpaný cesnak do lisu a presvedčte sa sami. Do misky sa dostane celá aromatická látka .

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
EÚ chce sprísniť kúrenie drevom. Pece a krby budeme musieť napojiť na elektrinu

Keď som na vlastné oči videl, že tvrdá, nie veľmi chutná časť zeleniny sa do jedla nedostala, zostala som v úžase. Rozhodla som sa, že už nebudem strácať čas lúpaním zubov . Cesnak mám veľmi rada a teraz ho budem používať častejšie. Existuje veľa aplikácií.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Kde (ne)skladovať ovocie a zeleninu? Chladnička nie je vždy správna voľba

Ako využiť cesnak v kuchyni?

V mnohých receptoch s cibuľou a paradajkami bude trocha cesnaku veľmi dobrým doplnkom. Výborne sa hodí aj k zemiakom a vinaigrette omáčkou , ktorá dodáva osobitosť a charakter.



Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

4 Replies to “Celý život používam pretláčatko na cesnak nesprávne. Suseda mi poradila lepší spôsob

      1. Samozrejme že je treba najprv ošúpať cesnak a vložiť tam aspoň 3 strúčiky a prelisovať už čistý cesnak bez šupín

      2. Toto sú naši hlúpi prispievatelia, ozaj kto ich školí ? Hanba im aj tým novinárom! Matovičova bývalá vláda si ich najala? Hrôza!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *