Chlieb dajte do mrazničky len týmto spôsobom, aby ostal čerstvý a mäkký

chleba mraznicka skladovanie pecivo

Ako skladovať chlieb, aby zostal dlho chutný a mäkký? Ak ste si kúpili príliš veľa chleba, môžete ho jednoducho dať do mrazničky. Treba si však zapamätať jedno pravidlo, a to, že keď chlieb vyberiete z mrazničky, bude stále čerstvý.

Čerstvosť chleba závisí od podmienok, v ktorých je skladovaný. Optimálna teplota je 18 až 22 stupňov Celzia, vtedy si zachová svoju dobrú chuť a nepokazí sa.

Niekedy však chleba kupujeme príliš veľa. Čo by ste potom mali robiť? Môžete ho bez obáv hodiť do mrazničky.

Ako chlieb zamraziť? Nezabudnite to urobiť čo najskôr a po vybratí z mrazničky bude čerstvejší.

Veľkým faktorom pri zachovaní čerstvosti chleba je vlhkosť. V podmienkach vyššej vlhkosti, o ktorú nie je v kuchyni, kde ho najčastejšie skladujeme, problém, sa rýchlejšie kazí a začína plesnivieť. Ak ste teda nakúpili príliš veľa chleba, pokojne ho zamrazte.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Sušte pomaranče pred Vianocami na radiátore. Dodržte pravidlo 0,5 cm

Nezabudnite však, že čím skôr to urobíte, tým čerstvejší bude, keď ho vyberiete z mrazničky. Najlepší nápad je zamraziť ho hneď po zakúpení. Predtým však chlieb rozdeľte na porcie. Potom budete môcť predísť plytvaniu potravinami a vybrať si toľko, koľko chcete. Ako zamraziť chlieb? Po nakrájaní ho vložte do vzduchotesného vrecka na zips alebo do fólie.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Jedzte dve lyžice olivového oleja denne a toto to spraví s vašim telom

Ako rozmrazujete chlieb? V žiadnom prípade ho nedávajte do plastového vrecka.

Po vybratí chleba z mrazničky ho nevkladajte do mikrovlnnej rúry. Prečo? Rýchle rozmrazovanie horúcim vzduchom chlieb jednoducho vysuší. Lepším nápadom na rýchle rozmrazenie je vložiť ho do rúry, ale najlepšie je vybrať chlieb v dostatočnom predstihu, aby sa rozmrazil sám.

Nezabudnite však, že chlieb nesmiete uchovávať v plastovom vrecku, pretože rýchlo splesnivie. Po rozmrazení chleba ho uložte do drevenej alebo keramickej chlebovej nádoby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *