Je čas začať jesť toto mäso namiesto kuracie. Je zdravšie a lepšie chované

morcacie maso

Odborníci na výživu tvrdia, že spotreba tohto mäsa by mala byť oveľa vyššia. Napriek tomu Slováci stále radšej vsádzajú na kuracie alebo červené mäso plné nasýtených mastných kyselín.

Chov moriaka – teda hrdinu tohto článku – je oveľa náročnejší ako masová produkcia kurčaťa. Tieto svojrázne vtáky majú svoje vlastné požiadavky, dlhší čas rastu a sú citlivejšie; na druhej strane konečný produkt závisí od prispôsobenia sa týmto okolnostiam.

V strave moriek sa okrem iného musí objaviť cesnak, palina a cibuľa. Nechemické krmivo a prirodzený chov sú pre výrobcov výzvou, ktorú sa však oplatí splniť, pretože v konečnom dôsledku je moriak oveľa zdravší nielen ako bravčové a hovädzie mäso, ale aj kuracie mäso. Dopyt po tomto mäse pritom stále rastie.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Neskladujte cesnak takto. Stratí svoju skvelú chuť

Morčacie mäso pre zdravie

Odborníci na výživu nepochybujú o tom, že morčacie mäso je zdravou alternatívou k oveľa populárnejším druhom mäsa. Celina Kinicka, klinická dietologička a trénerka výživy v Lekárskom centre Damian, sa pre portál zywienie.medonet.pl vyjadrila o prednostiach morčacieho mäsa. Vtedy poznamenala, že toto mäso obsahuje viac tzv. popola, teda celkovej výživovej hodnoty, ako kuracie mäso. Pridala aj niekoľko slov o kalóriách:

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Tieto znamenia zverokruhu neznášajú Vianoce a vôbec sa necítia dobre. Ste tam?

Okrem tohto jednoduchého porovnania stojí ešte za zmienku prísne vlastnosti, ktoré nájdeme v zložení morčacieho mäsa. Toto mäso je bohatým zdrojom kompletných bielkovín, vitamínov skupiny B a D a množstva minerálnych látok: draslíka, fosforu, horčíka, železa a zinku.

Ak porovnáme len morčacie prsia s kuracím mäsom, obe vykazujú nízky obsah tuku, ale morčacie mäso má nižší obsah tuku, a teda aj nižšiu energetickú hodnotu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *