Kuchárka ukázala trik so sáčkom a strúhadlom. Prišla na to po rokoch

struhadlo
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Ľudstvo sa neustále učí, a to aj v oblastiach, v ktorých sa zdá, že sa už nedá nič objaviť alebo preskúmať. Potom sa však ukáže, že ľudská vynaliezavosť jednoducho nepozná hranice. V záujme úspory času a zdrojov ženy v domácnosti často vymýšľajú zaujímavé veci.

Nepopulárne strúhanie potravín

Vezmite si obyčajné strúhadlo. Je to nenahraditeľný pomocník, keď ide o strúhanie najrôznejších potravín. Napriek tomu s ním väčšina žien v domácnosti nerada pracuje. Nie je to práve čistá práca. Kúsky potravín sú všade a veľa ich zostáva aj v otvoroch samotného strúhadla, kde sa strácajú a ťažko sa umývajú, dokonca môžu upchať odpad.

Najmä umývanie niektorých potravín z otvorov strúhadla je naozaj nepríjemná práca. Každý, kto niekedy strúhal syr alebo horúcu čokoládu a potom strúhadlo umýval horúcou vodou, vie, o čom hovoríme. Často strávime viac času umývaním strúhadla a potom drezu ako samotným strúhaním. Riešením nie je ani strúhadlo neumývať, pretože by to spôsobilo ešte viac problémov.

Teraz si predstavte, že všetky tieto problémy majú pomerne jednoduché riešenie. Vlastne je až zázrak, že sa naň neprišlo už dávno, ale len nedávno, keď ho jedna šikovná gazdinka zverejnila na internete a spôsobila doslova senzáciu.

Skvelý trik na strúhanie

Čo urobila? Jednoducho vzala tašku z pevnejšieho plastu, ktorá má zvyčajne zipsový uzáver. Na tomto mieste je dôležité upozorniť, aby ste nepoužívali mikroténové vrecko, ktoré by sa mohlo ľahko roztrhnúť a dostať do strúhaných potravín.

Teraz už možno tušíte, čo vás čaká. Vezmite strúhanku a vložte ju do vrecka. Potom môžete strúhať na zvolenej strane strúhadla. Účinok pocítite okamžite. Strúhadlo zostane po celý čas čisté. Nastrúhané potraviny z vrecúška môžete ľahko použiť a potom ho stačí opláchnuť pod tečúcou vodou.

Prípadne môžete použiť potravinovú fóliu, ale musí byť dostatočne pevná, aby sa neroztrhla.

Takto môžete ľahko nastrúhať všetko. Či už ide o zeleninu, syr, cesnak alebo čokoládu. Môžete si byť istí, že inú metódu už nepoužijete.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *