
Klasická praženica s maslom je síce stálicou slovenských raňajok, no často býva suchá a bez iskry. Taliani k vajíčkam pristupujú inak – pomaly, precízne a …
Klasická praženica s maslom je síce stálicou slovenských raňajok, no často býva suchá a bez iskry. Taliani k vajíčkam pristupujú inak – pomaly, precízne a …
Poznáte niekoho, kto by nemal rád sladké? My tiež nie. Ak hľadáte rýchly a chutný dezert ku káve či čaju, vyskúšajte tieto banánové muffiny s …
Jahody sú symbolom leta – sladké, šťavnaté a obľúbené naprieč generáciami. Zvyčajne si ich vychutnávame s cukrom, šľahačkou alebo ako súčasť koláčov. No čo ak …
Hovädzí alebo hydinový vývar patrí k stáliciam slovenských nedeľných obedov. Napriek tomu, že každá gazdinka má svoj osvedčený recept, existujú suroviny, ktoré do tejto polievky …
Letná sezóna čerešní je krátka, no o to vzácnejšia. Tieto šťavnaté plody nie sú len chutnou pochúťkou – obsahujú dôležité látky, ktoré podporujú zdravie srdca, …
Zemiaky patria k neoddeliteľnej súčasti slovenských obedov – sú lacné, výživné a univerzálne. Ich príprava však niekedy zaberie viac času, než by sme chceli. Našťastie …
Kombinácia silného espressa, citrusov a toniku nie je len lahodným osviežením do horúčav – môže tiež pomôcť pri bolestiach hlavy spôsobených počasím. Tento trendový letný …
Máte radi klasickú praženicu, ale maslová verzia vás už omrzela? Stačí malá zmena – namiesto tuku použite kyslú smotanu. Tento jednoduchý trik dodá vajíčkam jemnú, …
Krehký, šťavnatý a plný vône – taký môže byť aj klasický vyprážaný bravčový rezeň, ak ho pripravíte podľa jednoduchého postupu s bylinkovou marinádou. Zabudnite na …
Petržlenová vňať, bežne používaná ako dochucovadlo, ukrýva v sebe oveľa viac než len príjemnú arómu. V mnohých kultúrach je považovaná za prírodný prostriedok na chudnutie …
Niektoré jedlá netreba modernizovať. Vývar je tradičný poklad našej kuchyne – zohrieva, lieči a upokojuje. No existuje jedna jednoduchá prísada, ktorá z neho dokáže vyťažiť …
Varenie párkov sa môže zdať ako banálna úloha, no aj tu existujú triky, ktoré z nich spravia skutočný chuťový zážitok. Správna teplota, dĺžka varenia a …
Vajíčka na raňajky sú overenou klasikou – no ak ich pripravíte trochu inak, prekvapia vás jemnosťou aj chuťou. Vďaka jednej nenápadnej prísade bude praženica nadýchaná …
Sezóna jahôd je jednou z najočakávanejších chvíľ roka. Sladké, voňavé a šťavnaté plody zaplavujú trhoviská a obchody, no ich čerstvosť je krehká. Mnohí ich po …
Leto a grilovanie idú ruka v ruke. No ak nedodržíte niekoľko základných pravidiel, môžu sa vo vašom obľúbenom jedle z grilu objaviť látky, ktoré škodia …
Zostal vám po domácej výrobe tvarohu alebo syra žltkastý tekutý zvyšok? Nevyhadzujte ho. Srvátka, kedysi bežná súčasť dedinskej stravy, sa dnes opäť dostáva do popredia …
Pripálené zvyšky na dne hrnca nemusia znamenať jeho koniec. Skôr než siahnete po agresívnych chemikáliách alebo ho vyhodíte, vyskúšajte osvedčené domáce spôsoby, ktoré hrniec bezpečne …
Keď v obchode siahnete po balení kuracích pŕs, možno si všimnete tenké biele pruhy prebiehajúce pozdĺž svalových vlákien. Hoci na prvý pohľad môžu pôsobiť nevinne, …
Starovekí Gréci ju považovali za elixír duševnej sviežosti a rímski cisári ju konzumovali pred dôležitými rozhodnutiami. Potočnica lekárska – dlho opomínaná listová zelenina – sa …