
Banány patria k najobľúbenejšiemu ovociu v slovenských domácnostiach, no majú jeden veľký problém – dozrievajú až príliš rýchlo. Zatiaľ čo dnes sú ešte pevné a …
Banány patria k najobľúbenejšiemu ovociu v slovenských domácnostiach, no majú jeden veľký problém – dozrievajú až príliš rýchlo. Zatiaľ čo dnes sú ešte pevné a …
Zemiakový šalát je stálicou slovenských domácností – nechýba na sviatky ani pri bežných rodinných obedoch. Občas sa však stane, že namiesto pekných kociek zemiakov dostaneme …
Vajcia patria medzi najdôležitejšie potraviny, ktoré by nemali chýbať v našom jedálničku. Sú lacné, dostupné a obsahujú výnimočnú kombináciu živín. Mnohí si ich doprajú na …
S príchodom jesene zaplnia trhoviská aj predajne farebné tekvice všetkých tvarov a veľkostí. Od menšej hokkaido až po impozantnú tekvicu obrovskú – ponuka je lákavá …
Kuracie mäso je na Slovensku jednou z najčastejšie používaných surovín. Je lacné, rýchlo sa pripravuje a hodí sa do polievok, šalátov aj ľahkých jedál. No …
Mnohí chovatelia sliepok dobre poznajú situáciu, keď majú v chladničke viac vajec, než stihnú spotrebovať. Podobne sa môže stať, že si prinesiete plný tanier vajec …
Jesenné trhy a záhrady hýria oranžovou farbou. Tekvica sa právom považuje za symbol jesene aj za jednu z najzdravších plodín sezóny. Je základom polievok, koláčov …
Zemiaky patria medzi najobľúbenejšie suroviny v našej kuchyni. Vyrábame z nich pyré, placky, halušky, knedle či rezance – jedlá, ktoré milujú deti aj dospelí. Napriek …
Každý to pozná – stojíme pred policou plnou bochníkov a váhame, ktorý je ten najlepší. Nejde pritom len o chuť, ale aj o to, ako …
Paradajky a uhorky sú pre mnohých symbolom leta – osviežujúca kombinácia, ktorá nechýba na grilovačkách ani v každodennej kuchyni. Hoci chutia spolu výborne, odborníci na …
Kým v Severnej Amerike platia prísne zákazy predaja nepasterizovaného mlieka, na Slovensku je situácia odlišná. U nás si ho môžu ľudia kúpiť priamo na farme, …
Mnohí Slováci majú zaužívaný zvyk – po uvarení vajec jednoducho vylievajú vodu do drezu. Netušia však, že sa v nej nachádzajú cenné minerály. Zo škrupín …
Čučoriedky sú jedným z najobľúbenejších letných plodov. Vynikajú nielen sladkou a šťavnatou chuťou, ale aj vysokým obsahom vitamínov, antioxidantov a cenných živín. Ich nevýhodou je …
Mrazenie mäsa je bežnou súčasťou mnohých domácností, no málokto si uvedomuje, že pri nesprávnom postupe môže ísť o vážne riziko pre zdravie. Skúsený mäsiar z …
Určite to poznáte – ešte včera bol chlieb mäkký a voňavý, no už na druhý deň je suchý a tvrdý. Je to prirodzený proces. Škrob …
Paradajky patria medzi zeleninu (ovocie), bez ktorej si mnohí nevedia predstaviť leto. Vynikajú čerstvé priamo z kríka, no sú neodmysliteľnou súčasťou šalátov, omáčok aj domácich …
Ryža patrí medzi základné potraviny, no jej využitie nekončí len na tanieri. V krajinách Ďalekého východu ženy už stáročia poznajú tajomstvo ryžovej vody – využívajú …
Vajcia patria medzi najhodnotnejšie potraviny, ktoré by v jedálničku väčšiny ľudí nemali chýbať. Sú skvelým zdrojom bielkovín, vitamínov A, D, E a K, celého spektra …
Mnoho ľudí rieši, čo urobiť so zemiakmi, ktoré zostali po obede. Niekto ich odloží do chladničky a použije na druhý deň, iný ich radšej vyhodí …