
Našli ste doma hlávku cesnaku so zelenými výhonkami? Nemusíte ju hneď vyhadzovať. Cesnak, ktorý vyklíčil, je bezpečný na konzumáciu a môže mať dokonca viac priaznivých …
Našli ste doma hlávku cesnaku so zelenými výhonkami? Nemusíte ju hneď vyhadzovať. Cesnak, ktorý vyklíčil, je bezpečný na konzumáciu a môže mať dokonca viac priaznivých …
Mnohí si stále myslia, že maslo je zdravšou alternatívou k margarínu. Odborníci však upozorňujú: moderný margarin dnes z hľadiska zdravia víťazí. Prečo už dávno neplatí, …
Letná sezóna je ideálnym obdobím na prípravu domácich zaváranín a uhorky nakladačky patria medzi najobľúbenejšie. No hoci sa mnohí považujú za skúsených majstrov v zaváraní, …
Kurča alebo moriak? Rozdiely sú výraznejšie, než sa zdá – pozrite si porovnanie bielkovín, tukov, vitamínov aj vhodnosti pre diéty Kuracie a morčacie mäso patria …
Krehký, voňavý a ešte teplý bochník chleba – málokto mu odolá. No len pár dní a zo zlatistého pečiva sa stáva tvrdá, zatuchnutá kôrka. Ak …
Banány patria medzi najobľúbenejšie druhy ovocia, no počas letných horúčav sa zmenia na nejedlé kúsky už za pár dní. Zistite, prečo sa tak rýchlo kazia, …
Našli ste doma zabudnuté balenie kávy a na obale svieti dátum po spotrebe? Netreba hneď panikáriť ani všetko vyhadzovať. V mnohých prípadoch je káva po …
Ak patríte medzi tých, ktorých škrabanie zemiakov a zeleniny odrádza od varenia, máme pre vás riešenie. So správnym typom škrabky môžete túto neobľúbenú kuchynskú prácu …
Mnohí Slováci vajcia po prinesení z obchodu či trhu automaticky umývajú, aby ich zbavili nečistôt. Odborníci však upozorňujú, že predčasné umývanie vajec môže byť nebezpečné. …
Mnohé kúsky mäsa, ktoré si bežne kupujeme v obchode, môžu obsahovať nežiaduce chemikálie, konzervanty či zvyšky rastových hormónov. Odborníci však upozorňujú, že existujú jednoduché spôsoby, …
Máte doma stvrdnutý chlieb a chystáte sa ho vyhodiť? Nerobte to! Existuje jednoduchý a prekvapivo účinný trik, ako mu vrátiť čerstvosť. Navyše, starý chlieb môžete …
Aj keď je leto v plnom rozkvete, slovenské lesy už ponúkajú bohatú nádielku húb. Mnohí nadšenci vyrážajú do prírody s košíkom, no nie každý vie, …
Paradajky môžu vydržať dlhšie, ak ich uložíte správne. Vedci aj kulinárski experti majú jasno – nejde len o chladničku, ale aj o orientáciu pri skladovaní. …
Letné paradajky majú nezameniteľnú chuť a vôňu, no ich čerstvosť rýchlo vyprchá. Mnohí si myslia, že paradajky sa na mrazenie nehodia – vraj po rozmrazení …
Cesnak je obľúbenou surovinou slovenskej kuchyne, no mnohým po zbere rýchlo klíči, mäkne alebo plesnivie. Ak ho nechcete po pár týždňoch vyhodiť, existuje jednoduchý trik, …
Sezóna zavárania kyslých uhoriek je opäť tu a mnohí sa už pripravujú na tradičné letné nakladanie. Ak sa vám však stalo, že boli uhorky po …
Toaletný papier je neodmysliteľnou súčasťou každej domácnosti. No práve preto, že ho používame denne, sa často míňa rýchlejšie, než by sme chceli. Vedeli ste však, …
Mikrovlnka je rýchly pomocník, no nie všetko jedlo je vhodné na opätovné ohrievanie. Výživová špecialistka Celina Kinická upozorňuje, ktoré potraviny by ste radšej mali zjesť …
Varenie vajec sa môže zdať ako tá najjednoduchšia vec v kuchyni, no v praxi robí túto chybu takmer každý. Prasknutá škrupina, nevzhľadná sivá vrstva okolo …