
Sladký a šťavnatý melón patrí k letu rovnako ako slnko či zmrzlina. No jadierka, ktoré obsahuje, dokážu poriadne znepríjemniť konzumáciu. Ak nechcete strácať čas ich …
Sladký a šťavnatý melón patrí k letu rovnako ako slnko či zmrzlina. No jadierka, ktoré obsahuje, dokážu poriadne znepríjemniť konzumáciu. Ak nechcete strácať čas ich …
Uhorky patria medzi najobľúbenejšie letné plodiny, no mnohí robia zásadnú chybu – šúpu ich. Práve v šupke sa totiž ukrýva väčšina cenných látok, ktoré podporujú …
Otruby sú častokrát vnímané len ako lacný doplnok stravy, no v skutočnosti predstavujú cenný zdroj vlákniny a živín. Dokážu znížiť cholesterol, zlepšiť trávenie, podporiť imunitu …
Ak vám cesnak v špajze rýchlo vysychá, klíči alebo plesnivie, nezúfajte. Odborníčka na varenie prezradila praktický spôsob, ako si jeho chuť a vôňu uchováte aj …
Med je považovaný za jednu z najcennejších prírodných potravín, ktorá má nielen výnimočnú chuť, ale aj množstvo zdraviu prospešných látok. Mnohí si však neuvedomujú, že …
Počas horúcich dní siahame častejšie po čerstvom ovocí, zmrzline, ľadových nápojoch či šalátoch. Mnohé z týchto „ľahkých“ jedál však môžu vášmu tráveniu poriadne znepríjemniť leto. …
Vývar patrí na Slovensku medzi klasiku nedeľných obedov, svadieb či rodinných osláv. Každá domácnosť ho pripravuje trochu inak – niekto ho varí s množstvom koreňovej …
Slováci milujú kávu. Pre mnohých je ranná šálka kávy neodmysliteľnou súčasťou dňa a spôsobom, ako si dopriať dávku energie. Nie každá káva však telu prospieva. …
Zemiaky sú základom slovenských jedál, no mnohí ich doma skladujú nesprávne. Výsledkom je nielen horšia chuť, ale aj možné zdravotné riziká. Kde zemiaky určite nemajú …
Ryža je u nás obľúbenou prílohou k mäsu, rybám či zelenine, no rovnako si ju vieme vychutnať aj v sladkých jedlách či exotických dezertoch. Málokto …
Keď vonku stúpajú teploty a slnko nepúšťa, nie je nič lepšie ako pohár poriadne vychladenej domácej limonády. Tento osviežujúci nápoj pripravíte za pár minút, bez …
Aj jednoduchý recept na palacinky sa dá pokaziť. Ak chcete, aby boli jemné, pružné a bez hrudiek, dodržte tento trik pri príprave cesta. Práve nesprávny …
Paprika patrí medzi najobľúbenejšie druhy zeleniny, ktoré využívame do šalátov, omáčok či teplých jedál. Okrem toho je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov a nízkym obsahom …
Varenie zemiakov na sporáku môže trvať aj viac ako pol hodiny. Ak však hľadáte rýchlejší spôsob, ako ich uvariť bez toho, aby ste prišli o …
Zbadali ste na šunke alebo saláme dúhové odlesky a rozmýšľate, či ju môžete bez obáv zjesť? Tento jav nie je vždy dôvodom na paniku. Odborníci …
Med je tradičný domáci liek, ktorý Slováci bežne používajú nielen v chladných mesiacoch, ale počas celého roka. Pomáha pri nachladnutí, posilňuje imunitu a je obľúbenou …
Nemáte čas stáť pri sporáku, no dostali ste chuť na palacinky? Skúste jednoduchý trik – palacinky pripravené v mikrovlnnej rúre. Je to rýchle, bez oleja, …
Domáci slepačí alebo hovädzí vývar neodmysliteľne patrí k nedeľnému obedu na Slovensku. Ak chcete, aby bol váš vývar ešte chutnejší, výraznejší a zároveň prospieval aj …
Hľadáte rýchly a nenáročný recept na domáci koláč? Skúste tento jemný citrónový koláč z kefíru, ktorý si zamilujete pre jeho sviežu chuť a vláčnosť. Stačí …