Ľudia si začínajú dávať bublinkovú fóliu do chladničky

pexels kevin malik 9031968

Ak občas nakupujete online, určite sa vám viackrát stane, že vám tovar príde bezpečne zabalený v bublinkovej fólii. Rozhodne ju nevyhadzujte! Budete ju potrebovať, a vôbec nie na ochranu zásielky pred poškodením… Zistite, ako skladovať ovocie a zeleninu, aby sa nepokazili!

Bublinková fólia je skvelý krotiteľ nervov – kto z nás nemiluje strieľať tie malé bublinky? Je to také návykové a relaxačné! Dnes sa však dozviete o ďalšom využití tohto materiálu. Pomôže vám udržať ovocie a zeleninu v chladničke dlhšie čerstvé!

Prečo dávať bublinkovú fóliu do chladničky?

Bublinková fólia ochráni vaše ovocie a zeleninu pred vzájomnými nárazmi, čo sa stáva zakaždým, keď vytiahnete zásuvku. Takéto narážanie má za následok, že sa rýchlejšie kazia! Tomu môžete zabrániť, ak týmto materiálom vysteliete dno nádoby.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Vajcia v chladničke vôbec nevydržia dlhšie. Na tomto mieste im je lepšie

Ako zabrániť tomu, aby sa ovocie a zelenina v chladničke pokazili?

Môžete použiť tú, v ktorej vám prišlo akékoľvek balenie, alebo si kúpiť novú. Veľkú rolku dostanete na pošte alebo v obchodoch len za pár eur.

Najprv vyprázdnite zásuvky a dôkladne ich vyčistite.

Potom zmerajte ich dná a odstrihnite bublinkovú fóliu tak, aby sa do nich zmestila.
Vyložte ňou dno zásuvky a ovocie a zeleninu položte priamo na ňu. Teraz budú mať skvelý tlmiaci efekt a už nebudú do seba narážať, čím zostanú dlhšie čerstvé!

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Piť túto šťavu je ako poklad pre telo. Tie učínky sú úžasné

To je dôležité!

  • Pri ukladaní ovocia a zeleniny do chladničky ich vždy vopred vyberte z plastových vrecúšok alebo sieťok. Ak to neurobíte, rýchlejšie sa pokazia.
  • Takmer všetku zeleninu (okrem hlávkového šalátu) a ovocie môžete zamraziť, ale odporúčame ju predtým blanšírovať. Zeleninu namočte do vriacej vody alebo ju do nej na chvíľu ponorte a potom ju okamžite ochlaďte v studenej vode. Až potom ju zabaľte do vreciek a zamrazte. Zachová sa tak ich intenzívna farba a chuť a uľahčí sa následná príprava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *