Zdá sa, že lúpanie zeleniny (alebo ovocia) je jednou z najjednoduchších kuchynských prác. Robíme to mechanicky, bez toho, aby sme tomu venovali väčšiu pozornosť. Ukazuje sa však, že veľa ľudí používa škrabku nesprávnym spôsobom! Je ťažké tomu uveriť, ale je to naozaj častá chyba – pravdepodobne ste si to ani vy neuvedomili. Ako môžete zeleninu šúpať nesprávne?
Škrabku najčastejšie používame pri príprave večere – je neoceniteľná pri šúpaní zemiakov alebo uhoriek na kašu, čo je pri použití bežného noža náročnejšie. Zeleninu s ním ošúpeme rýchlo a dôkladne a šupka nie je príliš hrubá, takže neplytváme toľkými potravinami. Máme však tendenciu používať ho nesprávne. Je zvláštne, že táto chyba je taká častá….
Zmeňte taktiku a mrkvu, petržlen alebo akúkoľvek inú zeleninu ošúpete oveľa rýchlejšie a jednoduchšie ako predtým!
Ako správne používať škrabku?
Je to jednoduché! Pohybujete ňou zhora nadol, pričom ju potom pritláčate k zelenine a cestou strhávate vrchnú vrstvu. Robíte to aj vy, však?
Potom to tiež robíte zle!
Ako teda používať škrabku, aby ste to robili správne?
Pri pohybe smerom nadol ju neťahajte len od zeleniny, ale aj smerom nahor! V opačnom prípade si výrazne sťažujete prácu a predlžujete čas, ktorý na nej strávite. Prečo si sťažovať takú základnú úlohu? Pritlačte škrabku k zelenine manévrovaním v oboch smeroch – nielen v jednom – a budete šokovaní, o koľko je to jednoduchšie!
Nečakajte a vyskúšajte túto metódu hneď a nebudete prví, ktorí ľutujú, že sa o nej dozvedeli až teraz. Podeľte sa o tieto poznatky so svojimi blízkymi, aby aj oni mohli používať škrabku tak, ako bola navrhnutá.
Škrabka nie je zďaleka jediným kuchynským predmetom, ktorý väčšina ľudí používa zle. Niektorí sú už dospelí, keď sa naučia správne používať mikrovlnnú rúru. Je veľmi zvláštne, že im o tom nikto nepovedal skôr….
@clairebanayad 6 million and still counting 😅😅😅