Banány sú skvelým občerstvením, ktoré nielen zaženie hlad, ale zároveň dodá telu cenné živiny. Niekedy po prinesení z obchodu rýchlo sčernejú. Ako tomu zabrániť? Uvádza Gazeta
Banány sú zdrojom fosforu, horčíka, vápnika a draslíka. Obsahujú tiež veľa vitamínov A, E, C a K. Prispievajú k posilneniu imunity, pomáhajú pri chudnutí a liečia hnačku. Sú mimoriadne zdravým a veľmi obľúbeným ovocím, ale bohužiaľ nemajú dlhú trvanlivosť. Rýchlo černejú a vznikajú na nich nevzhľadné škvrny. Poznáme trik, ako tomu zabrániť. Budete potrebovať… vešiak na šaty.
Ako skladujete banány, aby vydržali dlhšie? Tu je niekoľko užitočných trikov
Mali by sme si uvedomiť, že spôsob, akým banány skladujeme, má vplyv na ich rýchlejšie sčernanie. Po zakúpení ovocia by sme ich nemali skladovať na slnku, ale radšej ich umiestniť na tmavé a chladné miesta s prístupom svetla.
Ak chcete predĺžiť trvanlivosť, je dobré zabaliť ich na konci potravinovou fóliou a oddeliť zrelé plody na trse od tých, ktoré ešte len začínajú dozrievať. Pokropenie ovocia citrónovou šťavou tiež pomôže spomaliť proces oxidácie. A ak chcete dozrievanie banánov urýchliť, jednoducho ich umiestnite na teplé a jasne osvetlené miesto.
Banány zaveste na vešiak. Neobvyklý trik je mimoriadne účinný
Zaujímavým spôsobom, ako predĺžiť životnosť banánov a spomaliť ich čiernenie, je použitie triku s vešiakom na šaty.
Ako to urobíte? Jednoducho zaveste trs banánov na vešiak. Úprava sa podobá prirodzenému vývoju týchto plodov, ktoré sa budú správať, akoby stále viseli na strome, čím sa oddiali výskyt čiernych škvŕn.