Ľudia začali vešať banány na vešiak. Tento trik fakt funguje

Untitled 3

Banány sú skvelým občerstvením, ktoré nielen zaženie hlad, ale zároveň dodá telu cenné živiny. Niekedy po prinesení z obchodu rýchlo sčernejú. Ako tomu zabrániť? Uvádza Gazeta

Banány sú zdrojom fosforu, horčíka, vápnika a draslíka. Obsahujú tiež veľa vitamínov A, E, C a K. Prispievajú k posilneniu imunity, pomáhajú pri chudnutí a liečia hnačku. Sú mimoriadne zdravým a veľmi obľúbeným ovocím, ale bohužiaľ nemajú dlhú trvanlivosť. Rýchlo černejú a vznikajú na nich nevzhľadné škvrny. Poznáme trik, ako tomu zabrániť. Budete potrebovať… vešiak na šaty.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Ako často by ste mali chodiť na veľkú? Mali by ste spozornieť, ak sa deje toto

Ako skladujete banány, aby vydržali dlhšie? Tu je niekoľko užitočných trikov

Mali by sme si uvedomiť, že spôsob, akým banány skladujeme, má vplyv na ich rýchlejšie sčernanie. Po zakúpení ovocia by sme ich nemali skladovať na slnku, ale radšej ich umiestniť na tmavé a chladné miesta s prístupom svetla.

Ak chcete predĺžiť trvanlivosť, je dobré zabaliť ich na konci potravinovou fóliou a oddeliť zrelé plody na trse od tých, ktoré ešte len začínajú dozrievať. Pokropenie ovocia citrónovou šťavou tiež pomôže spomaliť proces oxidácie. A ak chcete dozrievanie banánov urýchliť, jednoducho ich umiestnite na teplé a jasne osvetlené miesto.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Takéto ovocie v zime nie je najlepšie. Radšej si dajte slovenské jablko

Banány zaveste na vešiak. Neobvyklý trik je mimoriadne účinný

Zaujímavým spôsobom, ako predĺžiť životnosť banánov a spomaliť ich čiernenie, je použitie triku s vešiakom na šaty.

Ako to urobíte? Jednoducho zaveste trs banánov na vešiak. Úprava sa podobá prirodzenému vývoju týchto plodov, ktoré sa budú správať, akoby stále viseli na strome, čím sa oddiali výskyt čiernych škvŕn.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *