Oddelenie žĺtka od bielka môže byť problematické a často trvá naozaj dlho. Najmä ak máte naplánované pomerne veľké množstvo pečiva. Ako to urobiť rýchlo a bez námahy? Použite tieto osvedčené triky a za chvíľu budete mať hotovo.
Ako rýchlo a efektívne oddeliť bielky od žĺtkov? Môžete si kúpiť Špeciálne oddeľovače na hrušky alebo špeciálne oddeľovače na hrušky. Ak však nechcete míňať peniaze na ďalšie prístroje, použite osvedčené domáce triky. S problémom sa rýchlo vysporiadate, uvádza Gazeta
Aký je najlepší spôsob, ako oddeliť žĺtky od bielkov? Zvyčajne to robíte takto
Najbežnejší spôsob, ako oddeliť žĺtok od bielka, je rozlomiť škrupinu na polovicu a potom žĺtok z jednej polovice preliať do druhej a zároveň preliať bielok do misky. Je to pomerne jednoduchý spôsob, ale keď je potrebné spracovať veľké množstvo vajec, môže byť zdĺhavý. Mnohí ľudia tiež naberú obsah vajíčka na dôkladne vydrhnutú dlaň, podržia len žĺtok a bielok nechajú stiecť do misky umiestnenej nižšie. Aké sú ďalšie spôsoby?
Ako oddelíte žĺtok od bielka pomocou fľaše alebo lievika? Môžete to urobiť bleskovo
Šikovným trikom na oddelenie bielka od žĺtka je použitie plastovej fľaše. Celé vajce rozbijete na relatívne rovnú dosku, potom vezmite prázdnu fľašu, jemne ju stlačte a koniec fľaše položte na žĺtok. Keď stlačenie uvoľníte, malo by ho to vtiahnuť dovnútra, pričom bielok zostane neporušený. Môžete použiť aj metódu lievika. Stačí, ak doň vajce napichnete a jemne ním celým pohybujete tak, aby bielok voľne odtekal do misky umiestnenej pod ním, zatiaľ čo žĺtok zostane a neucpe odtok lievika.
Ukázal, ako oddeliť žĺtok od bielka. Je to triviálne
Zakladateľ účtu s receptami na Instagrame s názvom @geoffrey_michael_patssier sa podelil o svoj spoľahlivý trik. Ukázal zaujímavé riešenie, po ktorom sa oplatí siahnuť, keď máte na starosti veľa vajec a tlačí vás čas. O čo ide?
Je to naozaj jednoduché, ale zároveň mimoriadne účinné. Stačí si pripraviť dve veľké misy a potom na ne položiť mriežku z rúry. Teraz na ňu rozbijete vajíčka, pričom bielka voľne stekajú do jednej z misiek, zatiaľ čo žĺtky zostávajú na vrchu. Keď skončíte, jemne naklonite rošt, aby žĺtky spadli do druhej misky. Spracujete ich naozaj veľa rýchlym a bezproblémovým spôsobom. Jedinou nevýhodou je, že potom musíte kovovú časť poriadne vyčistiť.