Prichádza zber tejto rastliny v prírode. Nepremeškajte to, oplatí sa ísť je to výborné dochucovadlo a zdroj vitamínov

medvedi cesnak

Medvedí cesnak sa nazýva aj cigánsky cesnak a cibuľa čarodejnice. Rastlina je široko používaná v ľudovom liečiteľstve. Je hitom aj v našich kuchyniach. Čo by sme o nej mali vedieť?

Zdraviu prospešné vlastnosti medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je jedinečná rastlina, ktorú sa oplatí mať vo svojej záhrade. Dôvod? Má množstvo jedinečných výhod, ktoré zapôsobia aj na skeptika. Rovnako ako „normálny“ cesnak má antivírusové a protiplesňové vlastnosti .

Rastlina tiež podporuje odstraňovanie ťažkých kovov z tela . Okrem toho pomáha bojovať proti nepríjemným ochoreniam močového a tráviaceho systému.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Pite tieto čaje a vaše chudnutie sa urýchli a brucho sa zmenší

Zaujímavosťou je, že medvedí cesnak má viac vitamínu C ako citrón . Májová pochúťka dokonale posilní organizmus, ktorý je oslabený po silnej a plnej infekcii na jeseň a v zime. Ako ho využiť v kuchyni?

medvedi cesnak1

Ako využiť medvedí cesnak v kuchyni?

Čerstvé listy medvedieho cesnaku sú skvelou pochúťkou, ktorá sama o sebe poteší znalcov dobrej chuti. Výborne chutia pokvapkané olivovým olejom alebo položené na chlebíku .

Rastlina môže byť tiež zložkou šalátov a aromatických konzerv . Vyrobíme z neho okrem iného ochutený olivový olej a úžasné pesto, ktoré úspešne konkuruje tomu z bazalky.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Máte to doma a stačí to zmiešať. Prach sa vám prestane usadzovať

V obchodoch s potravinami ľahko nájdeme aj sušený medvedí cesnak . Bude to perfektný doplnok k mäsu, vrátane ikonických mletých rezňov. Viac sme o tom písali v tomto článku .

Medvedí cesnak je chránený , preto sa oplatí pestovať ho vo vlastnej záhradke. Rastlina je mrazuvzdorná, má rada tienisté miesta a priepustnú pôdu. V záhradkárskych predajniach je čoraz dostupnejšia, takže vám nič nebráni mať ju po ruke aj počas sezóny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *