Pridajte si do kávy kurkumu a toto sa začne diať s vašim telom

kava zemiak
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pitie kávy v primeranom množstve má pre telo mnoho výhod. Dôležité však nie je len to, koľko jej vypijeme, ale aj to, aké prísady k nej podávame. Mlieko? Smotanu? Podľa populárneho lekára na sociálnych sieťach sa oplatí staviť na niečo iné.

Znižuje riziko vzniku rakoviny, podporuje činnosť mozgu a znižuje zápaly v tele. Pitie kávy má skutočne veľa výhod, ale tie sa ľahko negujú vo chvíli, keď sa rozhodnete zmiešať čiernu tekutinu s nezdravou prísadou. Najhoršie z nich sú sirupy s vysokým obsahom fruktózy, umelé smotany a, samozrejme, samotný cukor. A aké kávové prísady stoja na opačnej strane barikády zdravia? Dr. Magdalena Cubała-Kucharska identifikovala tie najlepšie z nich.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Hneď ráno by ste mali vypiť pohár vody nalačno. Vaše telo sa vám poďakuje

Odborníčka na kávu

Doktorka Cubała-Kucharska sa venuje najmä osi črevo-mozog. Odborníčka na vplyv potravín na fungovanie ľudského organizmu sa rozhodla podeliť o svoje poznatky s používateľmi internetu. Lekárka okrem iného vedie tematický profil na Instagrame a práve tam sa rozhovorila o svojich myšlienkach týkajúcich sa pitia kávy.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Slovenskí pekári nebudú do pečiva pridávať červy, ako dovolila EÚ. Ľudia to nechcú

Na začiatku videa doktorka Cubała-Kucharska poznamenala, že kávu možno vylepšiť pridaním niekoľkých vhodných produktov. V tejto súvislosti spomenula tri známe (aj keď možno nie v tomto zmysle) produkty: kurkumu, citrón a kardamón. Aké vlastnosti bude mať nápoj s týmito konkrétnymi prísadami?

Káva s kurkumou má podľa odborníčky protizápalové a antioxidačné účinky. Podobné vlastnosti bude mať aj čierny nápoj zmiešaný s trochou citrónovej šťavy. Tento lacný citrus navyše spôsobí, že káva bude mať uvoľňujúci účinok na mozgové cievy.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Kanadská čučoriedka potrebuje kyslú pôdu. Takto ju správne pripravíte

Káva s kardamónom, ktorá je známa viac na Blízkom východe ako v Európe, je pritom obľúbenou kávou Cubala-Kucharskej. „Je to presne tá káva, ktorú by ste mali piť,“ – povedala lekárka a svoj názor podporila tým, že nápoj napomáha tráveniu, má antibakteriálny a protizápalový účinok. A navyše: nádherne vonia!

Je ťažké nesúhlasiť s odborníčkou na výživu, však? Vyskúšali ste už kávu s kardamónom? Ak nie, je najvyšší čas to zmeniť!


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *