Skrytá funkcia pod vrchnákom fľašky oleja. Skoro nikto to nevie

olej
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Otváranie a vylievanie oleja môže byť niekedy zdĺhavé a náročné, najmä ak olej vylejete na podlahu. Možno máte podobnú skúsenosť. Vedeli ste však, že niektorí výrobcovia na túto pomôcku naozaj myslia a ponúkajú oleje s uzáverom, ktorý umožňuje jednoduché a presné nalievanie bez rozliatia? Bohužiaľ, o tejto pomôcke vie len málo ľudí.

Jednoduchý trik

Chcete sa vyhnúť nadmernému množstvu oleja v šaláte? Vyskúšajte tento trik na jednoduché a bezpečné dávkovanie. Je užitočný najmä pri pridávaní oleja do zdravých šalátov, ktoré chcete aj zdravo ozdobiť. Neopatrné „kvapkanie“ oleja môže znamenať aj neželaný prírastok hmotnosti, preto je najlepšie dávkovať s rozvahou.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Má menej tuku ako kuracie mäso. Jeden z najzdravších druhov mäsa

Druhý uzáver

Viete, ako ľahko manipulovať s plastovým uzáverom na oleji? Pod skrutkovacím uzáverom sa nachádza druhý uzáver s rukoväťou na jednoduchú manipuláciu. Ak sa bez problémov dostanete do vnútra fľaše, otočte uzáver s rukoväťou hore dnom a vložte ho späť do hrdla fľaše. Vytvorí sa tak menší priestor a olej nebude vytekať naraz. To by malo uľahčiť manipuláciu s olejom.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ďalší konsolidačný balíček? Vláda by vzala rodinám a dôchodcom

Aký olej na čo použiť?

Na trhu je široká škála olejov, ktoré sa líšia svojimi vlastnosťami. Každý z nich je vhodný na iné účely. Niektoré oleje sú vhodné na varenie, iné skôr na studenú kuchyňu a niektoré sa na varenie neodporúčajú vôbec. Je dôležité poznať bod dymivosti oleja, čo je teplota, pri ktorej sa olej začne spaľovať.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Nadúva vás po jedle? Začnite piť pred jedlom túto šťavu

Oleje s nižším bodom zadymenia sú vhodnejšie na studenú kuchyňu, zatiaľ čo oleje s vyšším bodom zadymenia sú vhodnejšie na vyprážanie. Ak teda radi vyprážate, vyberte si olej s bodom dymivosti vyšším ako 190 °C, pretože sa bude vyprážať pri teplote 150-190 °C. Napríklad klasický olivový olej môžete použiť na studené aj teplé jedlá a slnečnicový olej je vhodnejší na šaláty.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *