Toto ovocie jedzte so šupkou. Toto to urobí s vašim telom

kiwi supka
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Kiwi je jedným z najobľúbenejších a najľahšie dostupných exotických druhov ovocia v Poľsku. Jeho chuť si môžete vychutnať počas celého roka, čo je dôležité najmä na jeseň a v zime, keď už sezónne ovocie nie je dostupné. Ukazuje sa, že okrem sladkého vnútra je jedlá aj šupka.

Chlpatá, hnedá a nie veľmi hrubá šupka najčastejšie končí v odpadkovom koši. Jej vzhľad je síce odpudzujúci, ale je plne jedlá.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Kedy prvýkrát pokosiť trávnik po zime, aby ste mali hustý a zelený koberec?

Navyše je zdravá a celkom chutná, keď sa presvedčíte, že ju máte jesť.

Je kivi zdravé?

Kivi je jedným z najlepších zdrojov vitamínu C, ktorý je nevyhnutný na posilnenie imunitného systému, boj proti infekciám a podporu zdravia pokožky.

Je tiež dobrým zdrojom draslíka, ktorý pomáha znižovať krvný tlak. Foláty, ktoré sa v ňom nachádzajú, sa podieľajú na syntéze telesných buniek vrátane červených krviniek.

Ak zjete 100 gramov kivi (čo je približne jeden veľký kus), pokryjete dennú potrebu vitamínu C na viac ako 100 %. Kivi môže zlepšiť kvalitu a dĺžku spánku, skrátiť čas potrebný na zaspanie a znížiť počet prebudení počas noci.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ríbezle prihnojujte špeciálnym hnojivom už vo februári. Získate rekordnú úrodu

Štúdia na 24 dobrovoľníkoch, ktorí konzumovali dva kusy kivi hodinu pred spaním, ukázala, že toto ovocie zlepšilo čas zaspávania o 13 %, znížilo počet prebudení počas noci o polovicu a predĺžilo celkový čas spánku o 25 %.

Jedzte kivi so šupkou

Kivi so šupkou je bohatým zdrojom živín, najmä vlákniny, kyseliny listovej a vitamínu E. Konzumácia šupky môže zvýšiť obsah vlákniny o polovicu, kyseliny listovej o 32 % a vitamínu E o 34 % v porovnaní s konzumáciou len dužiny.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Pridajte do varenia krupicovej kaše túto vec a bude najchutnejšia, akú ste kedy jedli

V šupke sa nachádza aj viac antioxidantov. Je to aj dodatočná dávka vitamínu C, draslíka a horčíka. Šupka kivi je bohatá na luteín a zeaxantín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravé oči. Samozrejme, ak sa zdráhate chlpatej šupky, môžete ju pred konzumáciou pokojne olúpať. Nemusíte sa však báť, že by bola nejedlá.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *