Trik z Rakúska ukazuje, čo pridať do kuracieho mäsa, aby bolo chutnejšie

kuracie maso
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Kuracie mäso je ľahko stráviteľné, má nízky obsah tuku a je bohatým zdrojom bielkovín. Ak kuracie prsia nie sú správne uvarené, môže sa stať, že mäso bude mať vysušenú chuť. Poradíme vám, ako pripraviť kuracie mäso tak, aby bolo šťavnaté a jemné. Bude chutiť dobre aj bez trojitej úpravy.

Obľúbené kuracie rezne

Kuracie rezne sú jemné a šťavnaté. Je to preto, že trojobal v nich udržiava viac tuku. To ich však vylučuje z jedálnička pri redukčnej diéte. Nájsť kompromis medzi nízkym obsahom tuku a lahodnou chuťou nie je jednoduché.

Prírodné kuracie plátky už nikdy nebudú suché a nedostatok šťavnatosti nie je potrebné doháňať vyprážaním na tuku alebo hustou smotanovou omáčkou. Predstavíme vám jednoduchú prípravu, ktorú si zamilujete.

Vyberte si kvalitné mäso

Príprava šťavnatých kuracích plátkov sa začína už v obchode, musíte si vybrať kvalitné mäso. Vždy kupujte čerstvé kuracie mäso, najlepšie z ekologického mäsa. Nekupujte mrazené kusy. Kuracie prsia si môžete kúpiť samostatne alebo celé kurča, ktoré môžete rozporcovať a pripraviť z neho iné druhy jedál. Ak nechcete kuracie prsia namáčať do olejovej marinády, naučte sa pri ich príprave používať mlieko.

Pečenie s mliekom

Pri príprave kuracích plátkov začnite obvyklým spôsobom orestovania a potom pridajte mlieko. Znížte teplotu a spolu s mliekom pomaly upravujte plátky dusením. Mäso môžete pred pečením zľahka okoreniť a obaliť v hladkej múke. Druhou možnosťou je zmiešať mlieko s koreninami (okrem soli) a kuracie plátky vložiť do mliečnej marinády. Kuracie mäso stačí marinovať 2 hodiny.

Kefírová marináda

Kuracie plátky budú mať príjemnú mierne kyslú chuť, ak ich marinujete v kefíre alebo bielom jogurte. Do marinády môžete pridať čerstvé bylinky, strúhaný cesnak alebo štipku chilli a sladkej papriky. Jemné kuracie plátky sú vynikajúce aj za studena v šalátoch, ako občerstvenie na cestách alebo ako občerstvenie pre hostí s rôznymi dipmi.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *