Trik z Rakúska ukazuje, čo pridať do kuracieho mäsa, aby bolo chutnejšie

kuracie maso

Kuracie mäso je ľahko stráviteľné, má nízky obsah tuku a je bohatým zdrojom bielkovín. Ak kuracie prsia nie sú správne uvarené, môže sa stať, že mäso bude mať vysušenú chuť. Poradíme vám, ako pripraviť kuracie mäso tak, aby bolo šťavnaté a jemné. Bude chutiť dobre aj bez trojitej úpravy.

Obľúbené kuracie rezne

Kuracie rezne sú jemné a šťavnaté. Je to preto, že trojobal v nich udržiava viac tuku. To ich však vylučuje z jedálnička pri redukčnej diéte. Nájsť kompromis medzi nízkym obsahom tuku a lahodnou chuťou nie je jednoduché.

Prírodné kuracie plátky už nikdy nebudú suché a nedostatok šťavnatosti nie je potrebné doháňať vyprážaním na tuku alebo hustou smotanovou omáčkou. Predstavíme vám jednoduchú prípravu, ktorú si zamilujete.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Všimli ste si biele vlákna v paradajke? Povieme vám, či ju môžete jesť

Vyberte si kvalitné mäso

Príprava šťavnatých kuracích plátkov sa začína už v obchode, musíte si vybrať kvalitné mäso. Vždy kupujte čerstvé kuracie mäso, najlepšie z ekologického mäsa. Nekupujte mrazené kusy. Kuracie prsia si môžete kúpiť samostatne alebo celé kurča, ktoré môžete rozporcovať a pripraviť z neho iné druhy jedál. Ak nechcete kuracie prsia namáčať do olejovej marinády, naučte sa pri ich príprave používať mlieko.

Pečenie s mliekom

Pri príprave kuracích plátkov začnite obvyklým spôsobom orestovania a potom pridajte mlieko. Znížte teplotu a spolu s mliekom pomaly upravujte plátky dusením. Mäso môžete pred pečením zľahka okoreniť a obaliť v hladkej múke. Druhou možnosťou je zmiešať mlieko s koreninami (okrem soli) a kuracie plátky vložiť do mliečnej marinády. Kuracie mäso stačí marinovať 2 hodiny.

Ďalší zaujímavý článok zadarmo:  Takýmto hnojivom zalejte muškáty a úplne ožijú

Kefírová marináda

Kuracie plátky budú mať príjemnú mierne kyslú chuť, ak ich marinujete v kefíre alebo bielom jogurte. Do marinády môžete pridať čerstvé bylinky, strúhaný cesnak alebo štipku chilli a sladkej papriky. Jemné kuracie plátky sú vynikajúce aj za studena v šalátoch, ako občerstvenie na cestách alebo ako občerstvenie pre hostí s rôznymi dipmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *