Kuracie mäso je ľahko stráviteľné, má nízky obsah tuku a je bohatým zdrojom bielkovín. Ak kuracie prsia nie sú správne uvarené, môže sa stať, že mäso bude mať vysušenú chuť. Poradíme vám, ako pripraviť kuracie mäso tak, aby bolo šťavnaté a jemné. Bude chutiť dobre aj bez trojitej úpravy.
Obľúbené kuracie rezne
Kuracie rezne sú jemné a šťavnaté. Je to preto, že trojobal v nich udržiava viac tuku. To ich však vylučuje z jedálnička pri redukčnej diéte. Nájsť kompromis medzi nízkym obsahom tuku a lahodnou chuťou nie je jednoduché.
Prírodné kuracie plátky už nikdy nebudú suché a nedostatok šťavnatosti nie je potrebné doháňať vyprážaním na tuku alebo hustou smotanovou omáčkou. Predstavíme vám jednoduchú prípravu, ktorú si zamilujete.
Vyberte si kvalitné mäso
Príprava šťavnatých kuracích plátkov sa začína už v obchode, musíte si vybrať kvalitné mäso. Vždy kupujte čerstvé kuracie mäso, najlepšie z ekologického mäsa. Nekupujte mrazené kusy. Kuracie prsia si môžete kúpiť samostatne alebo celé kurča, ktoré môžete rozporcovať a pripraviť z neho iné druhy jedál. Ak nechcete kuracie prsia namáčať do olejovej marinády, naučte sa pri ich príprave používať mlieko.
Pečenie s mliekom
Pri príprave kuracích plátkov začnite obvyklým spôsobom orestovania a potom pridajte mlieko. Znížte teplotu a spolu s mliekom pomaly upravujte plátky dusením. Mäso môžete pred pečením zľahka okoreniť a obaliť v hladkej múke. Druhou možnosťou je zmiešať mlieko s koreninami (okrem soli) a kuracie plátky vložiť do mliečnej marinády. Kuracie mäso stačí marinovať 2 hodiny.
Kefírová marináda
Kuracie plátky budú mať príjemnú mierne kyslú chuť, ak ich marinujete v kefíre alebo bielom jogurte. Do marinády môžete pridať čerstvé bylinky, strúhaný cesnak alebo štipku chilli a sladkej papriky. Jemné kuracie plátky sú vynikajúce aj za studena v šalátoch, ako občerstvenie na cestách alebo ako občerstvenie pre hostí s rôznymi dipmi.